Sahan Şirehan TÜFAD Mensuplarını Ağırladı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi üyeleri ve bazı spor adamları akşam yemeğinde Sahan Şirehan’da bir araya gelerek spor dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Yemeğe, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın’ın yanı sıra Gaziantepli çok sayıda futbol adamı katıldı.

TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, amaçlarının bu tarz etkinlik ve yemeklerle Gaziantepli spor adamları topluluğunu bir arada tutmak olduğunu söyledi.

Bundan sonra da bu yemekleri geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Savcılıoğlu,“Geleneksel hale getirdiğimiz Sahan buluşmalarımızın bu yılki gündemi yine spor ve Gaziantepli spor adamlarımız. Sık sık bir araya gelerek gelişmeleri yakından takip etmek ve ortak akılla hareket etmek zorundayız” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da vefanın önemli bir duygu olduğunu ve geçmişi anmak gerektiğini söyledi.

Turan:“Vefa çok önemlidir, İsmet hocamızı ve Abdulkadir Gözegir beyi kutluyorum. Vefa gösterirseniz vefa görürsünüz. Atayı ve ecdadı bilmek lazım onları her zaman unutmamak ve unutturmamak gerek. Bu nedenle geçmişte Gaziantep futboluna hizmet eden bütün değerli büyüklerimize sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Gaziantepspor gerçekten çok büyük bir marka, güzel bir marka spor ve sporcuları aynı zamanda centilmenliği çok seviyoruz. Spor vesile ile insanlığa ve ülkeye hizmet insanları çok seviyoruz. Geldiğimiz günlerden beri Gaziantepspor maçlarını izliyoruz. Sizlerle üzülüyor sizlerle seviniyoruz. Ailenin içinden olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Geleneğin geleceğe taşınması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise,“Kervan yola gider, kervan geçmiş ile geleceği birleştirir. Geçmişte sizlere emek veren kişilerle gelecekte emek vereceklere köprü kurmak, bir kültürü oraya taşımak, bir vefayı devam ettirmek ve bir birikimi geleceğe taşımak için bu yemeklerin önemli olduğunu düşünüyorum. O açıdan birlik ve beraberliğinizin devam etmesini diliyorum” dedi.

Sahan Şirehan’ın havuz başında tertip edilen yemekte konuklara ünlü Sahan aşçıları tarafından hazırlanan yöresel yemekler, kebap çeşitleri ve mezeler ikram edildi. Gecenin geç saatine kadar süren yemeğin ardından günün anısına üyeler Sahan’da bir hatıra fotoğraf çektirdi .

Kaynak: İHA