''Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı'' Başladı

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar valiliklerince oluşturulan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin , Frig Vadilerinin tanıtılması amacıyla düzenlediği ''Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı'', Kütahya'nın Ovacık köyü İnlice Mahallesi'nde yapılan törenle başladı.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Kütahya merkeze 45 kilometre uzaklığındaki köyde gerçekleştirilen törende, organizasyonda emeği geçenler ve sporculara teşekkür etti.

Doğanın çok güzel olduğu bu dönemde tabiatla iç içe olmanın en güzel yolunun bisikletle gezinti yapmak olduğunu belirten Koçdemir, ''Bu organizasyonun kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde bitmesini diliyorum'' dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de muhteşem doğal güzelliklerin yer aldığı ve FRİGKÜM tarafından turizme kazandırılan Frig Vadileri'ndeki bu organizasyonun önemli olduğunu dile getirerek, ''Uluslararası destinasyon fuarları düzenlenen bugünlerde Frig Vadileri'ni tanıtmayı amaçladık. Umarım bu organizasyonda beklediğimiz tanıtım gerçekleşir'' diye konuştu.

Daha sonra, bisiklet sporcularına özel giysileri giyen Koçdemir ve Çiftçi, bir süre bisikletle yol aldıktan sonra yarışı başlattı.

Çeşitli illerden yaklaşık 100 bisiklet binicisinin katıldığı yarış, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırlarında kalan Alanlı Mahallesi, Döğer beldesi, Bayramaliler, Demirli, Yılantaş, Köhnüş Vadisi, Ayazini Metropol, Avdalar Kalesi, Peri Bacaları, Gökbahçe, Kümbet, Oynaş, Yapıldak güzergahı takip edilerek, Eskişehir Yazılıkaya'da sona erecek.

Toplam 84 kilometreyi kapsayan yarış sonunda Yazılıkaya'da gerçekleştirilecek törende, erkekler ve kızlar kategorilerinde birincilere 4'er bin lira, ikincilere 2 bin 500'er lira, üçüncülere bin 500'er lira, en genç ve yaşlı sporculara da biner lira ödül verilecek.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak: AA