İsveç için çöküş, İngiltere için geri dönüşün gecesi oldu

Euro 2012 D Grubu 2. maçında Elmander'li İsveç'e konuk olan İngiltere; gol düellosuna sahne olan mücadeleyi kazanıp gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attı, rakibinin umutlarını ise noktaladı..

EURO 2012 D Grubu ikinci maçında galibiyeti bulunmayan iki takım İsveç ve İngiltere karşı karşıya geldi. Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngiltere 3-2 kazanarak turnuvadaki ilk galibiyetini alırken İsveç üst tura yükselme şansını kaybetti.

Karşılaşmada İngiltere 23. dakikada Carroll'un kafa golüyle öne geçti. İlk yarının İngiltere'nin üstünlüğüyle sona ermesinin ardından Glen Johnson kendi kalesine topu gönderirken maça denge geldi. Bu golün ardından İsveç'in savunmadaki deneyimli ismi Mellberg 59. dakikalarda sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. 59. dakikada Theo Walcott karşılaşmaya beraberliği getirdi. 78. dakikada sahneye çıkan Wellbeck, skoru belirleyen isim oldu.

Yıldız oyuncusu Wayne Rooney'in cezalı olduğu ikinci karşılaşmada galibiyet çıkaran İngiltere 4 puana yükselerek, bir üst tura çıkma adına önemli bir avantaj elde etti. İsveç ise puansız şekilde grubun son sırasında yer alarak üst tura yükselme şansını kaybetti.

D Grubu'nun kaderini belirleyecek üçüncü maçta İngiltere 19 Haziran tarihinde Fransa ile karşılaşırken İngiltere ise aynı gün Ukrayna ile kozlarını paylaşacak.

HUDGSON CARROLL'LA BAŞLADI

İngiltere Milli Takımı Fransa maçından farklı olarak karşılaşmaya tek değişiklikle başladı. Teknik direktör Roy Hudgson, genç oyuncu Chamberlain'in yerine Andrew Carroll'u sahaya sürdü.

İsveç'te ise ilk maçta sakatlığı nedeniyle ilk 11'de sahaya çıkamayan Galatasaraylı Johan Elmander, İngiltere karşısında Ibrahimovic ile birlikte hücum hattını oluşturan isim oldu.

CARROLL'DAN MÜTHİŞ BİR KAFA

İki takımın da mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşma dengeli başladı. Savunma güvenliğini elden bırakmayan İngiltere, uzun toplarla Carroll'u topla buluşturmak isterken İsveç de aynı şekilde Ibrahimovic'e bağlı olarak hücumlarını geliştirmeye çalıştı.

Mücadelede İngiltere'nin gol aradığı dakikalarda sahneye çıkan Andrew Carroll mükemmel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçiren isim oldu.

23. dakikada Gerrard'ın sağ kanattan kestiği uzun mesafeli ortaya iyi yükselen Carroll, direk dibine topu göndererek maçı 1-0'a getirdi.

Maçın kalan bölümlerde gelişen ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı 1-0'lık İngiltere üstünlüğü ile sona erdi.

İSVEÇ MELLBERG İLE AYAKLANDI

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf İsveç oldu. İlk yarıyı yenik durumda kapatan Ibrahimvoic ve arkadaşları, Mellberg sayesinde kazandığı iki golle İngiltere karşısında öne geçti.

50. dakikada Ibrahimovic'in kullandığı serbest vuruş barajdan döndü. Ceza alanı önünde topu önünde bulan Mellberg'in vuruşu Glen Johnson'a çarptı ve skor 1-1'e geldi.

60. dakikada ise sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Sebastian Larsson kullandı. Arka direğe yapılan ortaya Mellberg kafayı vurdu. Kaleci Hart'ın uzanamayacağı köşeye giden top ağlarla buluştu ve İsveç 2-1 öne geçti.

İNGİLTERE'NİN MÜTHİŞ DÖNÜŞÜ

Galip durumdan 10 dakika içinde mağlup duruma düşen İngiltere'nin ayağa kalkması uzun sürmedi. 64. dakikada Walcott, kazanılan serbest vuruşun ceza sahası dışına sekmesiyle topla buluştu. Genç oyuncu gelişine sert vurduğu topla Isaksson'u mağlup etti ve maça dengeyi getirdi.

Maçta İngiltere'ye galibiyeti getiren ve skoru belirleyen gol ise Welbeck'ten geldi. 78. dakikada Walcott'un ortasında Welbeck, karambolde topu iyi takip ederek yaptığı dönerek vuruşunda topu filelere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2'lik İngiltere üstünlüğü ile sona erdi.