Galatasaray'dan Ciddi Bir Teklif Aldım

Fransız ekibi Cholet’yi çalıştıran Erman Kunter, "Galatasaray'dan ciddi bir teklif aldım.'Bitti' diyecek noktada değiliz ama görüşmelerin gidişatı olumlu" dedi.

tecrübeli antrenör, Galatasaray 'dan ciddi bir teklif aldını söyledi. Görüşmelerin pozitif seyrettiğini belirterek, “9 yıldır yurt dışındayım. Ülkemi ve oradaki atmosferi çok özledim. İbre, yüzde 90 Türkiye 'ye döndü diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce antrenör Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı, Ermen Kunter ile anlaşmaya artık çok yakın. Yurt dışında görev yaptığı takımları başarıdan başarıya koşturan son olarak da Fransız ekibi Cholet 'yi çalıştıran Kunter, Galatasaraylı besketbolseverlere BUGÜN aracılığıyla müjde gibi mesajlar verdi. Sarı-Kırmızılı takım ile ciddi anlam bir görüşmelerinin olduğunu dile getiren Kunter, “Sanıyorum durum çok bir kısa süre içinde netleşir. Görüşmelerin gidişatı pozitif. 'Bitti ' diyecek noktada değiliz ama olumlu bir görüşme yaptık” diye konuştu.

Anlaşmada belli bir noktaya geldik


Bu sene Türkiye 'ye dönmeyi ciddi ciddi istediğini dile getiren tecrübeli besketbol adamı, “Gerçekten ülkemi çok özledim. Türkiye 'nin atmosferini özledim. 9 sene oldu. Türkiye benim vatanım. Şartlar uygun olursa, bu sene ibre, yüzde 90 Türkiye 'ye döndü diyebilirim. Ortada bir anlaşma yok. Ama belli bir noktaya geldik” dedi.

Eurolegue şartı, işi yokuşa sürmektir


Galatasaray 'ın teklifini kabul etmek için takımın Euroleague 'de oynamasını şartı koştuğu yönündreki iddiaları yalanlayan Kunter, “Benim böyle bir şartım yok. Tabii takımın Euroleague 'de oynaması güzel olur ama böyle bir düşüncemhiç olmadı.Wild Card 'ın 4 'üncü takım olarak Galatasaray 'a verilmesi çok zor. Bunu bilip, bu şartı ortaya koymak, işi yokuşu sürmektir. Bu benim şartım değil. Konuşmalarda böyle bir konu geçmedi bile” şeklinde konuştu.

Ben de sıkıldım

“Türkiye 'de benim adıma çıkan birçok haber asılsız” diyen Kunter, “İlk önce Galatasaray ile anlaştığımyazıldı. Daha sonra bir grup çıktı Galatasaray anlaşamadığımı yazdı. Artık ben de inanın bu durumdan sıkıldım” diyerek sözlerini noktaladı.

Beşiktaş 'tan ders alsınlar

Erman Kunter, bu sezon Türkiye Kupası ve Eurochallenge 'dan sonra ligde şampiyon olan Beşiktaş Milangaz 'ın başarısını yorumladı. Siyah-Beyazlılar 'ın antrenör Ergin Ataman ile süper bir iş yaptığını dile getiren Kunter, “Buradan diğer takımların ders almaları gerikyor. Beşiktaş için büyük bir başarı ama diğer takımlar 'Neden bu kupaların bir tanesini alamadık. Biz, neden başarılı olamadık ' diye düşünmeli” ifadelerini kullandı.

Erman Kunter kimdir?

Antrenörlük kariyerine 1994 'te Darüşşafaka 'da başlayan Kunter, 1996-97 sezonunda Beşiktaş 'ı çalıştıdıktan sonra 3 yıl Milli Takım 'da görev yaptı. 2000 yılında Milli Takım 'dan ayrılan Kunter, 2002-03 arasında Galatasaray 'ı çalıştırdıktan sonra, Fransız ekibi Cholet Basket 'in başına geçti. 45 yaşındaki tecrübeli hoca İlk sezonunda küme düşmekten kurtardığı Cholet 'yi ertesi sezon Play- Off 'ları zorlayan bir takıma dönüştürdü. Daha sonra aynı ülkeden Asvel 'in başına geçen Kunter, 2006 yılında eski takımı Cholet 'ye yeniden döndü. 2010 'da takımını Fransa Ligi şampiyonu yapan Kunter, halen aynı takımda görev yapmayı sürdürüyor.