Amasya’da Geleneksel Karakucak Güreşleri Başladı

Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri başladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya gelişi ve 'Amasya Tamimi'nin yazılarak yayımlanmasının 93. yıl dönümü sebebiyle Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 12 Haziran Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri'ne yaklaşık 600 güreşçi katıldı.

Amasya’da yapılan güreş organizasyonunun bir gelenek haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda çok yoğun bir katılım var. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen pehlivanlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ise “Bu topraklarda nice şampiyonlar güreş yapmıştır. Aslında burada vurgulamak istediğim Amasya’da yapılan güreşlerin ne kadar eski tarihe dayandığıdır. 12-22 Haziran’ın anlamına binaen düzenlenen bu organizasyon Türkiye için çok anlam ifade etmektedir. Federasyon başkanı sıfatıyla buradaki programa katıldım ancak daha önce bu sahalarda güreşmiş birisi olduğum için şu andaki duygularım çok farklı. Bu memleket her şeyin en iyisine layıktır. Bu sahalardan çok şampiyonlar çıkmıştır. Hamit Kaplan ve Yaşar Doğu bu topraklardan yetişmiştir. Daha nice güreşçiler yetişmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Mahmut Demir ise Amasya’da yapılan güreş müsabakalarının Kırkpınar Güreşleri'nde yarışacak güreşçiler için çok önemli olduğunu söyledi.

Güreş müsabakalarını, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, resmi kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi .