1974 Yılının Aydınspor Arşivlerini Saklıyor

55 yaşındaki Aydınspor taraftarı Alaattin Kılınç, Aydınspor’un 1974 yılındaki gazetelerde çıkan haberlerini saklıyor.

Arşivini sosyal medyadaki hesabından paylaşan Alaattin Kılınç, “Aydınspor söz konusu oldu mu, yöneticileri, futbolcuları gerekirse omuzlarda taşırız. Futbolun centilmenlik olduğu unutulmamalı. Saygı çerçevesinde bu oyun oynanmalı” diyor.

Kendisini doğduğu günden bu yana ‘Aydınsporlu’ olarak niteleyen Kılınç, 14 yaşına kadar yaşadığı Germencik’in Üzümlü köyünden dışarıya çıkmış. Yaşamını İzmir’de sürdüren Alaattin Kılınç, emekli olduğunu ancak hala çalıştığını belirterek, temmuz ayında çalışmayı bırakacağını söylüyor. Sık sık Aydın’a gelerek Aydınspor 1923’ün maçlarını izleyeceğini ifade eden Kılınç, Adnan Menderes Stadı’na tekrar geleceği günü iple çekiyor.

“DÜKKANIMA GELEN ŞAŞIRIYORDU”
1982’de 1994’e kadar İzmir’in Karabağlar ilçesinde Spor Toto bayiliği yaptığını belirten Kılınç, “Dükkanıma gelen müşteriler duvarlardaki fotoğrafları ve posterleri görünce şaşırıyordu. Her taraf siyah-beyazdı” dedi.

Hala İzmir’de yaşayan Kılınç, geçmişteki Aydınsporluluğu şu sözlerle anlattı: “Ben kendimi mütevazi bir Aydın aşığı olarak niteliyorum. İzmir’de bizim grubumuz vardı. İzmir’de yaşayan, çalışan Aydınlılar olarak bir araya gelerek Aydın’a ve deplasmandaki maçlara otobüs kaldırırdık. İzmir’deki maçları iple çekerdik. Hep beraber maçlara gider, takımımızı desteklerdik” Unutamadığı futbolcular arasında Ferruh,Demir, Yıldır, İlyas, Hakkı, Hayrettin, Feridun, Hikmet gibi oyuncuların bulunduğuna dikkat çeken Alattin Kılınç, “Şimdi sosyal medyadan kendileri ile görüşüyorum. Aydınspor’da forma giydikleri dönemdeki fotoğrafları attığımda konuşuyoruz. Hepsi ile dostluğum var” diye konuştu.

AYDINSPOR’UN MAÇLARI EL CLASİCO’DAN DAHA ÖNEMLİ
‘Biz futbolu değil, Aydınspor’u sevdik’ diyen Kılınç Aydınspor sevgisini şöyle anlattı: “Stadta Barcelona-Real Madrid , yan sahalarda Aydınspor’un maçı olsa Aydınspor’un maçına giderim. Bizim dönemimizin Aydınspor sevgisi böyle”

BU YIL MAÇLARA GELECEK
İzmir-Gaziemir’de çalıştığı firmadan bu yıl ayrılacağını ifade eden Kılınç bu yıl Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek olan Aydınspor 1923’ün maçlarını izleyeceğini söyledi.

Kılınç, “Aydınspor 1923 kurulduğundan bu yana hiç maçını izleyemedim. Ancak, bu yıl emekli olacağım için maçlara gideceğim. Umarım iyi bir takım kurulur. Eski zamanlardaki heyecanı hissederiz” diye konuştu .

Kaynak: İHA