İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi'nin Resmi Açılışı Düzenlenen Törenle Yapıldı

Yenilenen İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılışa Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili Aydın Şengün, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak Kaymakamı Ahmet Önal ile TVF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1971 yılında yapılan salonun en ciddi tadilatını geçirerek adeta yeniden yapıldığını kaydetti.

Yıldırım şunları söyledi:"1971 yılında Akdeniz Oyunları için yapılmıştı. O günden bu güne ciddi bir iyileştirme yapılmamıştı. 2005´te sınırlı bir şekilde tadil edildi. Bu yeni tadilatla salon, artık uluslararası her türlü müsabakanın yapabileceği şekilde adeta yeniden yapıldı. Yeni tribünler eklendi, tavan yükseldi, oyun alanı genişletildi. Burada maç yapmamak için hiç bir mazeret kalmadı. Hiç bir fedakarlıktan kaçılmadı. TVF ile Gençlik ve Spor Bakanlığı el ele bu projeyi İzmir´e kazandırdılar. Kendilerine İzmir adına teşekkür ediyoruz.Reklam televizyonlarda, bilboardlarda olmuyor. Burada, yeni yapılan salonda maç yaparsanız, bir de kazanırsanız en iyi reklamı yapmış olursunuz. Filenin Sultanları ulus olarak göğsümüzü kabarttılar. Aynı başarıya Olimpiyatlarda da göstereceklerine inanıyor, yürekten başarılar diliyoruz."

ANDRE MEYER: SİZİ HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer ise İzmir'e böyle bir kompleks kazandırıldığı için Türkiye Voleybol Federasyonu'na teşekkür ederek, Federasyonun durmak bilmeyen çalışmaların güzel bir sonuca ulaştığını söyledi.

Tesisin İzmir'e çok yakıştığını kaydeden Meyer, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçen yıl Avrupa'da sıra dışı bir yıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun ulaştığı noktaya, 54 ülke federasyonundan hiçbiri ulaşamadı. Federasyonun tesis çalışmalarından başka projeleri de var. 1000 genç voleybol liselerinden mezun olacak. Bayan Milli Takımının Olimpiyat Oyunlarına gitmesi, Türk voleyboluna verilen yatırımların nasıl sonuçlar verdiğinin bir göstergesi. CEV adına sevgili başkanı bir kez daha kutluyor ve sizi her zaman destekleyeceğimizi bildirmek istiyorum. Son olarak burada yarışacak olan tüm takımlara başarılar diliyorum."

BAŞKAN KARABIYIK: 75 AYDA 6 YENİ SALON YAPTIK

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Atatürk Voleybol Salonunun açılış töreninde şu konuşmayı yaptı:"Bugün, İzmir´in salon sporlarına yıllarca omuz veren emektar Atatürk Spor Salonunu, Türkiye Voleybol Federasyonu Atatürk Voleybol Kompleksi olarak tarihe bir kez daha mal etmek üzere bir araya geldik.Görevi devraldığımız 26 Şubat 2006 tarihinde, dünyadaki herhangi bir ulusal federasyonu olarak yola çıkmıştık.
Ne mutlu ki, o günden sonraki yaklaşık 75 aylık görev süremiz içinde, ülkemizde, 6 yeni voleybol salonu kazandırmayı, bu performansımızla da kendini dünya spor platformuna, dünyadaki en hızlı tesisleşen, en sağlıklı büyüyen voleybol federasyonunun başkanı olarak selamlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum.1971 yılında, İzmir´in mimarı, merhum Harbi Hotan´ın imzası ile dünyaya Akdeniz oyunları için kucak açan, ancak zaman içinde değişen uluslararası standartlar nedeniyle büyük şampiyonalardan mahrum kalan Atatürk Spor Salonu, geçen yıl 19 Nisan 2011 tarihinde oynanan Arkas-Fenerbahçe maçından sonra ara verdiği görevine dönerek bugün dünyaya yeniden kucak açıyor.Milletimizin çocuklarına duyduğumuz sevgiden beslenen çalışma azmimiz için milletimizin çocuklarına; voleybol sevgimiz için voleybolu ülkemize getiren, yaşatan, var eden gelmiş geçmiş tüm voleybol federasyonu başkanlarımıza, bizlere aşıladığı görev bilinci için voleybol camiamıza çok şey borçluyuz.İzmir´e ve ülkemize değer katan bu yapının değerini artırmak ve sportif başarıları İzmir halkıyla paylaşabilmek için ilgi ve desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığına, İzmir Valiliğine, Spor Genel Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, İzmir büyükşehir Belediyesine, Konak Belediyesine, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna, İzmir Mimarlar Odasına, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve elbette merhum Harbi Hotan´ın değerli eşi ve çocuklarına teşekkür ederiz.Dünyanın en iyi takımları arasında yerini almış bulunan Türk kulüplerine, Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında ve nihayet olimpiyatlarda dünyanın en büyük takımlarına kafa tutmaya başlayan milli takımlarımıza, Türk Spor seyircisine, değerli voleybol camiasına layık oldukları tesisleri sunabildiğimiz için,
Bir eseri daha ülkemize kazandırabildiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Ve bu gururu, bize bu görevi tevdi edenlere borçlu olduğumuzun bilincindeyiz.Çalışmalarımıza destek veren, bize, Türk Voleybolu özelinde milletimize hizmet imkanı sağlayan her ferde, projemize muvafakat eden merhum mimar Harbi Hotan´ın saygıdeğer eşi Bihter Hotan ve ailesine, spor bakanlarımıza ve bakanlık teşkilatına, bugüne kadar hiçbir davetimizi kırmayıp her açılışımıza bizim coşkumuzla koşa koşa gelen sevgili dostum, Avrupa Voleybol Konfederasyonu başkanı Sayın Andre Meyer´e, gençlik ve spor genel müdürlerimize ve genel müdürlük teşkilatına, belediye başkanlarımıza, tarihe kayıt düşen basın dünyasına, voleybol camiasına, birlikte yol aldığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve Türkiye Voleybol Federasyonu personeline huzurlarınızda teşekkür ediyor, nice şampiyonları bağrına basmış, nice şampiyonalara ev sahipliği yapmış İzmir Atatürk Spor Salonu'nun, nice Avrupa ve dünya Şampiyonasına kucak açacağı yeni yüzüyle, Atatürk Voleybol Kompleksi adıyla yeniden doğduğu bugüne bizimle birlikte şahitlik ettiğiniz için, başta ulaştırma bakanımız sayın Binali Yıldırım olmak üzere saygılar sunuyor, esenlikler diliyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, CEV Başkanı Meyer, İzmir Valisi Kıraç, Konak Kaymakamı Önal, Başkan Karabıyık ve TVF Yönetim Kurulu birlikte kurdele keserek salonun açılışını yaptılar.