Kadınlar 1. Ligi Final Maçının Ardından

Kadınlar 1. Lig Play-off final müsabakasında Karadeniz Ereğlispor'u 7-1 mağlup ederek şampiyon olan Ataşehir Belediyespor'un kulüp başkanı Sadık Kayhan, geçen sezon acemilik yaşadıkları UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon tur atlamayı hedeflediklerini söyledi.

Final maçının ardından açıklamalarda bulunan Sadık Kayhan, kazandıkları şampiyonluğun hedeflerini büyüttüğünü söyledi.

Maddi olarak bir sorun yaşamadıklarını belirten Kayhan, “Bu yıl hedefimiz daha da büyük. Belediye başkanımızın çok ciddi desteği var. Sponsorumuz da var. Avrupa’da da bir şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon tur atlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kadınlar 1. Futbol Ligi'nin çok uzun bir maraton olduğunu dile getiren Kayhan, "Ligin bu tarihe kalmaması gerekiyor. Bugün şampiyon olduk ama aslında 3 kere şampiyon olarak bu kupayı kazandık. İlk önce kendi grubumuzdan lider olarak çıktık. Sonra üst turda da şampiyon olduk. Play-off'ta da kupayı kazandık. Bu şampiyonlukta emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Takım Kaptanı Sevinç Çorlu ise önceki yıllara göre bu yıl daha iyi bir takım olduklarını ve bunu herkese gösterdiklerini söyledi.

Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın antrenörü Murat Ülkü de şöyle konuştu: “Bundan sonra ki hedefimiz, geçen sene Avrupa'da yarım bıraktığımız işi tamamlamak. Ekibime güveniyorum ve inanıyorum. Avrupa'da en iyi yerlere çıkacağız. En az bir iki turu geçeğiz. Çeyrek finali hedefliyoruz. Avrupa'ya Türk kadının gücünü göstermek istiyoruz.”

Kaynak: İHA