Kadınlar 1. Lig Play Off Şampiyonu Ataşehir Belediyespor

Kadınlar 1. Lig Play Off final maçında Karadeniz Ereğlispor'u 7-1 mağlup eden Ataşehir Belediyespor şampiyon oldu.

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Oba beldesinde bulunan Oba Stadı'nda yapılan maçta Ataşehir Belediyespor, daha çok etkiliydi. İlk dakikalardan itibaren etkili bir futbol ortaya koyan Ataşehir Belediyespor, 7. dakikada Reyhan'ın golüyle 1-0 öne geçti. 17. dakikada Merve'nin golüyle farkı ikiye çıkaran Ataşehir Belediyespor karşısında Karadeniz Ereğlispor, 34. dakikada Başak'ın golüyle farkı bire indirdi. Bu gol Karadeniz Ereğli’nin 90 dakikada kaydettiği tek goldü. Ataşehir Belediyespor, bu golden 1 dakika sonra Oneme Ebi ile üçüncü golü buldu. Oneme Ebi, sağdan aldığı topu sert vurarak topu ağlarla buluşturdu. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Maçın ikinci yarısına da Karadeniz Ereğlispor rakibi Ataşehir Belediyespor’a geçit vermemekte direndi. 59. dakikada Oneme Ebi ile durumu 4-1'e getiren Ataşehir Belediyespor, rakinin direncini kırdı. 67. dakikada da Merve kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydetti.

Orta sahadan aldığı topu Karadeniz Ereğli takımının yarısını çalımlayarak rakibin ceza alanına kadar getiren Tataina Matveeva, Merve’ye ‘al da at' dercesine pas verdi. Merve de aynı güzellikte 73. dakikada kendisinin üçüncü takımının 6. golünü attı. Maçın 87. dakikasında gelişen Ataşehir Belediyespor atağında Oneme Ebi, defanstan dönen topu filelere göndererek kendisinin üçüncü, takımının yedinci golünü attı. Maç bu skorla bitti. Maçın Hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu, maçı hiç zorlanmadan yönetti. Maçın bitimiyle Ataşehir Belediyespor takım oyuncuları sahada sevinç gösterileri yaptı. Düzenlenen törenle Ataşehir Belediyespor şampiyonluk kupasını aldı.

KULÜP BAŞKANI KAYHAN: 3 KERE ŞAMPİYON OLDU

Kulüp Başkanı Sadık Kayhan, 3 kere şampiyon olduklarını söyledi.

Önce kendi gruplarında lider olarak çıktıklarını hatırlatan Kayhan, sonra bir üst tura çıkarak, o üst turda şampiyon olduklarını söyledi.

Bu şampiyonlukta emeği gecen başta belediye başkanı olmak üzere grup yöneticilerine teknik adamlarına teşekkür eden Kayhan, Avrupa’daki kadın futbolu ile Türkiye’deki kadın futbolu arasında fark olduğunu vurguladı. Geçen yıl Türkiye’yi temsil ettiklerini ifade eden Kayhan, geçen sene yaptıkları acemilikleri bu sene yapmayacaklarını dile getirdi. Türkiye de turu geçen takım olacaklarını ifade eden Kayhan, hedeflerinin daha büyük olduğunu kaydetti.

Kayhan, “Bir başkası başarabiliyorsa, bizim takımlarımızda başarabilir diye düşünüyorum. Bunun altında yatan tek bir neden var. O da inanmak ve çalışmak. Biz grup olarak inanıyoruz ve çalışıyoruz. Maddi olarak da bir sıkıntımız yok. Hem bu alanda belediye başkanımızın çok ciddi bir desteği var, hem de sponsorumuz var. Avrupa'da da bir şeyler yapabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

TAKIM KAPTANI ÇORLU: İNANDIK VE BAŞARDIK

Takım Kaptanı Sevinç Çorlu, diğer yıllara göre bu yıl daha iyi bir takım olduklarını herkese gösterdiklerini dile getirdi. Çorlu, “Bu maçta kendimizi çok iyi hissettik. Takım arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyorum. Başarmanın yarısı zaten inanmaktan geliyor. Biz de inandık ve başardık." şeklinde konuştu.

ANTRENÖR ÜLKÜ: YARIM BIRAKTIĞIMIZ İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

Ataşehir Belediyespor Antrenörü Murat Ülkü, bundan sonraki hedeflerinin UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yarım bıraktıkları işi tamamlamak olduğunu söyledi.

Avrupa’da iyi yerlere çıkacaklarını belirten Ülkü, çeyrek finali hedeflediklerini dile getirdi. Ekibine güvendiğini belirten Ülke, Avrupa’ya Türk kadınının gücünü göstereceklerini sözlerine ekledi .