Cepten 20 bin dolarlık Boğaz sefası

F.Bahçeliler ile Dirk Kuyt'un eşi Gertrude'un 2. sıcak teması, Sarı-Lacivertli kulübün oyuncuya dayalı sistemi yıkıp, kurumsal bir yapıya kavuşmasının bir göstergesi oldu.

BAYAN Kuyt ile ilk görüşme, Amsterdam'daki imza töreni öncesi yaşanmıştı. Gertrude Kuyt, Aykut Kocaman ve Ali Yıldırım'a kılı kırk yaran sorular yöneltmişti. Aldığı cevaplardan memnun kalınca da eşi Dirk'ün imza atmasına izin vermişti. Bayan Kuyt, imza töreninin ardından geçen pazar da ev bakmak için İstanbul'a geldi.

ÜÇ GÜN FARUK ILGAZ'DA KALDI
OTEL yerine F.Bahçe'nin denize sıfır Faruk Ilgaz Tesisleri'nde kalmayı tercih etti. Boğaz'a, F.Bahçeli yetkililerin ilgisine hayran kaldı. Öyle ki çarşamba günü Hollanda'ya dönerken twitter adresinden 'F.Bahçe Kulübü'ne nazik yardımları için teşekkür ederim' mesajı verdi. Gertrude öyle her şeyi beğenen bir kadın da değil. Her şeyi ince eleyip sık dokuyor. Hele konu İstanbul'da yaşayacakları ev olunca, gezmedik yer bırakmadı.

EV KONUSU BİR PRENSİP MESELESİ
F.BAHÇELİ yöneticiler, Bayan Kuyt'a 3 yıldan beri uyguladıkları sistem hakkında bilgi verdiler. Dediler ki: 'F.Bahçe'de üç yıl önce istediğin evi beğen otur, kulüp ödesin sistemi sona erdi. Şu anda bizim Millenium evleri ile anlaşmamız var. Burada kalırsanız kirayı karşılarız, çıkacak her türlü masrafı da biz üstleniriz. Musluk bozulsa biz değiştiririz. Ancak burada kalmak istemezseniz tutacağınız evin kirası dahil her şeyi size ait.'

KİRASI MAÇ BAŞI ÜCRETİ KADAR
BAYAN Kuyt, Millenium yerine F.Bahçe'nin eski yıldızı Van Hooijdonk'un 'İlla Boğaz manzaralı bir evde yaşayın' tavsiyesi doğrultusunda Beykoz sırtlarında bir evi beğendi. Roberto Carlos'un eski evini ise '4 çocukla sığmayız' diyerek istemedi. Gertrude ve 4 çocuğunun Boğaz sefasının Dirk Kuyt'a aylık faturası ise 20 bin dolar.

F.BAHÇE'DEN yıllık 2 milyon 850 bin euro alacak olan Hollandalı yıldız futbolcunun maç başı ücreti ise 17 bin 500 euro. Yani Kuyt, maç başı ücretini eşi Gertrude'un boğaz sefası için ev kirasına yatıracak, eşyalarını da kendisi alacak.