Basketbolda Uluslararası Hazırlık Turnuvası’nın Konukları Ankara’ya Geldi

Uluslararası Hazırlık Turnuvası’nda yer alacak Arjantin, Büyük Britanya ve Güney Kore bugün Ankara’da ilk çalışmalarını yaptı.

FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne az bir zaman kala Ankara’da mücadele edecek takımlardan Arjantin ve Güney Kore’nin de katılacağı hazırlık turnuvası yarın start alacak.

Bu iki takımın dışında turnuvada A Milli Kadın Takımımız ile birlikte olimpiyatlarda mücadele edecek Büyük Britanya yer alacak.Dün geceden itibaren Ankara’ya gelmeye başlayan takımlar bu sabah Ankara Spor Salonu’nda yaklaşık ikişer saat süren antrenmanlar yaparak turnuvaya hazırlanmaya başladılar.

Yarın sabah da birer saatlik antrenmanlarla son hazırlıklarını yapacak olan takımlardan Arjantin ve Büyük Britanya takımlarının antrenörleri turnuvayla ilgili değerlendirmelerde bulundular.Arjantin Milli Takımı Antrenörü Roberto Santin yaptıkları ilk antrenman sonrası, “Bu turnuva bizim için rakiplerimizi tanımak açısından çok önemli. Oyun sistemimizi geliştirmek üzerine çalışıyoruz. Türkiye ve Güney Kore takımlarının gücünü biliyoruz. Büyük Britanya’yı ise tanımaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Olimpiyat vizesini almış olan Büyük Britanya Takım Antrenörü Tom Maher ise bu turnuvanın kendileri için önemine değinerek, “Olimpiyatlara katılacak olsak da bu turnuva bizim için çok önemli. Rakiplerimizi tanımaya çalışacağız. Türkiye takımını özellikle Avrupa Şampiyonası başarısından tanıyoruz, Arjantin’in bir basketbol ülkesi olduğunu biliyoruz ve oyuncularının kalitesinin de farkındayız. Güney Kore üst düzey bir takım. Bu bizim için yararlı bir turnuva olacak.” dedi.

Günü bir saatlik hafif bir antrenmanla geçiren Güney Kore takımı ise savunma, hızlı hücum ve pas çalışması yaptıktan sonra dinlenmeye çekildi.