Atilla Spor Tesisleri’nden 23 Amatör Kulüp Yararlanacak

Konak Belediyesi, Atilla Mahallesi’nde Atilla Spor Kulübü tarafından kullanılan ve sözleşmesi sona eren tesisleri teslim aldı.

Konak Belediyesi spordan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak, ilçe sınırları içinde 23 amatör spor kulübün bulunduğunu belirterek, yenilenecek olan tesislerden başta Atilla Spor Kulübü olmak üzere mahallenin kadın ve gençlerinin de yararlanacağını söyledi.

Mehmet Yunak, danıştayın son kararı üzerine belediye encümeni tarafından sözleşmenin yenilenmediğini hatırlatarak, “Konak ilçe sınırlarındaki 23 amatör spor kulübün bizden kendilerine saha tesis edilmesi konusunda başvuruları bulunuyordu. Belediyemiz her kulübe ayrı ayrı saha tesis edemeyeceği için alınan bu karar kapsamında Atilla Spor Tesisleri tekrar belediyemizin kullanımına alındı. Tesislerin tadilatı en kısa sürede tamamlanacak. Tesislerden hem Atilla Spor Kulübü hem diğer amatör spor kulüpleri ve hem de bölgede yaşayan kadın ve gençler yararlanacak” dedi.

OLAY NASIL GELİŞTİ:

Atilla Spor Kulübü ile yapılan kira sözleşmesi 1 Mayıs 2012 tarihinde sona erdi. Konak Belediyesi tarafından tesislerin tahliyesi istenince, Atilla Spor Kulübü, İdare Mahkemesi’ne başvurdu. İdare Mahkemesi 12 Nisan 2012 tarih 531 sayılı encümen kararı ile sözleşmenin sona erdiği konusunda karar aldı. Konak Belediyesi tarafından 13 Nisan 2012 tarihinde altıncı noter aracılığı ile tesislerin boşaltılması konusunda ihtarname çekildi. 2886 sayılı ihale kanununun 75’inci maddesine göre tahliye işlemini gerçekleştirmek için Konak Belediyesi ihtarname çekti. İdare Mahkemesi’nin Atilla Spor Kulübü aleyhine görevsizlik kararı vermesinin ardından, 75. madde kapsamında 17 Mayıs 2012 tarihli yazı ile Konak Kaymakamlığı’ndan söz konusu yerin boş olarak belediyeye teslimi talep edildi. Kaymakamlık 23 Mayıs 2012 tarih, 2375 sayılı yazısı ile talebi uygun gördü. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü, tahliyenin gerçekleştirilmesi ve boş olarak teslim alınması konusunda işlemleri tamamlayarak tahliyeyi gerçekleştirdi. Danıştayın 22. 12. 2010 tarih 2010/13/671 esas ve 2010/696 kararın içeriği nedeniyle kira sözleşmesi ortadan kalktı.

KONAK AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİ DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN İĞUR:

Amatör spor kulüplerinin tesislerden eşit olarak faydalanması konusunda olumlu bir girişim. Bölgede Atilla Spor Kulübünün dışında Eşrefpaşa, Damlacık, Kaleçamlık, Yapıcıoğlu, Yeni Tayfun, Yılmaz Kaya ve Basmane Altınpark gibi kulüpler de var. Her kulüp kategorisine göre tesislerden eşit şekilde yararlanacak. Saatler ona göre ayarlanacak. Tesislerden tek kulüp değil onlarcası faydalanacak .

Kaynak: İHA