A Milli Kadın Basketbol Takımı Tek Antrenmanla Günü Noktaladı

FIBA olimpiyat elemeleri için hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, bu gün gerçekleştirdiği tek antrenman ile uluslararası hazırlık turnuvası için son çalışmasını yaptı.

FIBA Olimpiyat Elemeleri için 3 gündür Ankara’da çalışmalarını sürdüren ay - yıldızlılar, bu sabah Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde yaklaşık 2 saat süren bir çalışma yaptı. Antrenmanı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da takip etti. Eleme maçları öncesinde son provasını yarın Ankara’da başlayacak ve 17 Haziran tarihine kadar sürecek Uluslararası Hazırlık Turnuvası’nda yapacak olan milliler tam kadro olarak çalışırken, bugün yapılacak kontroller sonrasında hafif sakatlıkları bulunan oyuncuların durumları netlik kazanacak. Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, uluslararası hazırlık turnuvası ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede son iki gündür tam kadro olarak çalışma şansını yakaladıklarını ifade ederek, “Nevriye bizimle antrenmanlara başladı.

Savunma ve hücumda birçok sistem onun üzerine kurulu. Dolayısıyla Nevriye’nin bize katılması çok önemli. Seda ve Begüm sakatlıklarından dolayı antrenmanlara giremediler." diye konuştu.

Kısa oyuncu rotasyonunda bir problem olduğunu, bugün kampa gelen doktorun yapacağı kontroller sonrasında son durumlarının belli olacağını da belirten Antrenör Yıldızoğlu, şöyle konuştu: "Özetle son iki gündür tam kadro olarak çalışıyoruz. Bizim bundan önce oynadığımız hazırlık turnuvalarında bir eksikliği tespit edip onun üzerine çalışma yapma imkanımız olmadı. Takım olarak eksiktik. Şimdi bu turnuvada çaba anlamında en iyi çabayı gösterip, oynaması gereken bütün oyuncularla oynayıp, buradan çıkarttığımız derslerle olimpiyat elemelerine hazır hale geleceğiz. Savunma ve hücum düzenlerimizde bir takım değişiklikler yaptık. Geride kalan süreçte iyi yaptığımız şeylerin üzerine gittik, yapamadıklarımızdan vazgeçmek zorunda kaldık. Buradaki turnuvada maç sonucu olarak değil, oynanan basketbol anlamında daha iyi bir sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.” Olimpiyat elemelerinde daha önce hiç oynamadıkları rakiplerle karşı karşıya geleceklerinin altını çizen Yıldızoğlu, “Aynı kıtada olmadığımız rakiplerimiz var. Kendileri ile ilgili gerekli çalışmaları yaptık ama bizim rakiplerimizden çok kendi oyuncularımızın durumu önemli. Çünkü bizim takımımız sağlıklı olduğu zaman konsantrasyon seviyesini üst seviyeye çıkarttığı zaman ne kadar iyi oynayabileceğini son Avrupa şampiyonasında gösterdi." diyerek şunları söyledi: "Tabii ki burada son Avrupa şampiyonasında final oynamış bir takımın etiketini kazanmış olmamız bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Bütün rakiplerimiz bu başarıyı elde etmemizden sonra, daha önce bize karşı az konsantre çıktıkları maçta şimdi olağanüstü bir konsantrasyonla oynuyorlar. Bunu daha önce çıktığımız maçlarda görme şansına sahip olduk. Türk Milli Takımı en başta söylediğim gibi sağlıklı olduğu zaman birlikte oynadığı zaman hücum ve savunmayı birlikte yaptığı zaman başarılı olabilen bir takım. Biz de bütün çalışmalarımızı şimdiye kadar takımın sağlıklı olması ve kondisyonlu olması üzerine planladık. Geldiğimiz noktada hazır olduğumuzu söyleyemem ama önümüzde bir turnuva ve arkasından yapılacak 10 günlük bir tam takım kampı var. Bu zamanın bize yetebileceğine inanıyorum. Belki bu turnuvada yüzde yüz doğruları yapan bir takım olmayabiliriz ama çaba anlamında yüzde yüz çabamızla oynayabileceğimizi biliyorum. Ankaralı sporseverlerin bizi bu olimpiyat yolunda yalnız bırakmayacağına da eminim. Bize böyle bir şans geldi, Ankaralı sporseverlerle birlikte bu şansı iyi kullanacağımıza, ülkemizi Londra’da temsil etme hakkını kazanacağımıza inancımız tam.” Kaptan Nevriye Yılmaz üçüncü hazırlık turnuvasını oynayacaklarını belirterek, “Artık asıl maçlara çok az kaldı ve istediğimiz forma da kavuşmuş durumdayız. Tabii daha on günlük bir süremiz var önümüzde. Bu turnuvadan sonra da, biraz daha eksik kalan yönlerimizi görüp ona göre çalışıp asıl hedef maçlarımıza hazırlanmış olacağız.” dedi.

KADIN VOLEYBOLCULARIMIZDAN SONRA BİZ DE OLİMPİYATLARA GİTMEK İSTİYORUZ

Türk basketbolu için ve ülke için gerçekten çok önemli maçlar oynayacaklarının bilincinde olduklarını da vurgulayan Yılmaz, “Kadın voleybolcularımızdan sonra biz de olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bu yüzden Ankaralı basketbolseverlerin bizi mutlaka gelip desteklemelerine ihtiyacımız var." diyerek, şöyle devam etti: "Kolay maçlar oynamayacağız ve kendi seyircimizin önünde çok ciddi bir sınava çıkacağız. Onların desteği önemli. Telafisi olmayan 3 maç var ve ilk iki maçı kazanıp grup birincisi olarak çaprazdan diğer grubun ikincisiyle ile eşleşmeyi hedefliyoruz. Her maç birbirinden önemli. Biz kendi gücümüzün farkındayız. Oynayacağımız takımlarla da aynı seviyedeyiz. Şartlar eşit, inşallah biz de seyircimizi arkamıza alarak Olimpiyat vizesini kazanacağız.” Ay - yıldızlı oyunculardan Tuğba Palazoğlu ise takım olarak çok heyecanlı olduklarının altını çizerek, “Bütün oyuncular bu sezonu sadece yazı yani bu olimpiyat elemelerini düşünerek geçirdi. Bu yüzden herkes çok hazır ve motive olmuş durumda. Olimpiyatlara gitmeyi çok istiyoruz. Bunu hakkettiğimize de inanıyoruz. O yüzden elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Rakiplerine oranla daha tecrübeli bir takım olduklarını da belirten Tuğba Palazoğlu, "Ama şöyle bir şey var; nasıl biz olimpiyatları çok büyük bir hedef olarak görüyorsak ve bu şansı değerlendirmek istiyorsak, rakiplerimiz de aynı şekilde karşımıza çıkacak. Yani onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar." diyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Gerçekten çok zor olacak. İnanıyorum ki Ankara seyircisi bizden desteğini eksik etmeyecek ve biz bu önemli sınavı başarıyla geçeceğiz. Olimpiyat elemeleri bir Avrupa Şampiyonası değil. Bu farkı hissediyoruz. İhtiyacımız olan motivasyon ve gerekli taktikleri geliştirmek. Kadın Voleybol Milli Takımımızın başarısını izledik. Onları da buradan kutlamak istiyorum. Gerçekten Türkiye için önemli bir şey başardılar. Biz de arkalarından gitmek istiyoruz. Ankara bu anlamda uğurlu bir şehir.”