Yelken'de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na 4 Sınıfta 5 Sporcu Katılıyor

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılım için hedeflenen Laser Standart, Laser Radial, 470 ve Finn sınıflarında Olimpiyat kotaları tamamlanarak ülkemizi temsil edecek sporcular belirlendi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına TYF Başkanı Nazlı İmre, Olimpik Takım Lideri Selma Rodopman, olimpik takım antrenörü Kemal Muslubaş ve Olimpiyatlara gidecek sporcular katıldı.

TYF Başkanı Nazlı İmre olimpiyata giden yolun çok zorlu ve uzun olduğunu ancak sporcuların kendilerini kısa sürede geliştirerek başarılarını 2 katına çıkarttıklarını ve uluslarararası yarışlarda rakipleriyle birlikte kazandıkları tecrübenin çok önemli olduğunu belirtti.

Bu yıl ilk kez olimpiyatlara katılacak 3 sporcunun da hem antrenörlerinden hem de 470 sınıfında Pekin Olimpiyatları'na katılan Deniz – Ateş Çınar ikilisinden çok şey öğrendiklerini söyledi.

İmre şöyle konuştu:"Amacımız her sınıfta ilk 8 dereceye verilen olimpiyat sertifikasının alınması. Bu genç sporcularla çalışmalarımıza devam ederek 2016 ve 2020 için madalya hedefimizi sürdürüyoruz."Olimpik Takım Lideri Selma Rodopman’da sporcuların olimpiyat madalyası almış çok tecrübeli antrenörlerle çalışma imkanını bulduklarını, sadece suda değil karada fitness ve psikolojik eğitimler ile sporcuların olimpiyatlara hazır olduğunu belirtti.

2 kez olimpiyatlarda Laser sınıfında yarışan Takım Antrenörü Kemal Muslubaş da çocukların bu süreci çok iyi algıladıklarını, Federasyonun tüm olanaklarını seferber ederek geleceğe yatırım yaptığını ve sporculardan umutlu olduğunu dile getirdi. Yelken branşında ilk kez 1936 yılında olimpiyat oyunlarında katılan Türkiye 1996 yılından buyana en az 4 sınıfta sporcular ile olimpiyatlardaki yerini alıyor. Olimpiyatlarda aldığı en büyük başarının ise 2000 Sydney Olimpiyatları'nda Enver Adakan’ın Finn sınıfında aldığı sekizincilik olduğu açıklandı.2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular şöyle;
Laser Radial Nazlı Çağla Dönertaş Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi
Laser Standart Mustafa Çakır Heybeliada Susporları Kulübü
Finn Alican Kaynar Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi
470 Deniz Çınar – Ateş Çınar İstanbul Yelken Kulübü Sporcuların uzun maratonu 2011 nisan ayında başladı.

%75 kota 2011 dünya şampiyonasında kalan %25 ise 2012 dünya şampiyonalarında elde edildi.