Sumo Robotlar Güreşti

Bursa'da, 18 ilden üstün yetenekli 116 öğrencinin katıldığı robot ve teknoloji yarışması nefesleri kesti.

İlköğretim çağındaki çocukların yaptıkları robotlar sumo güreşi yaptı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler 1. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması'na 19 takım katıldı.

Toplam 116 öğrencinin iştirakiyle başlayan yarışma iki gün sürecek. Yarışma sonucunda dereceye giren ilk üç öğrenciye kupa, 27 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verilecek. BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erol Ertük, yarışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da gelecek neslin teknolojik gelişmeleri takip etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Üstün yetenekli öğrencilerin özel bilgisayar programları yükleyerek yaptıkları robotlar ise herkesin dikkatini çekti. Çizgi izleyen robot yarışması kategorisinde öğrencilerin robotları çizgi üzerinden ilerledi. Sumo robot yarışmasında ise robotlar güreşti. Sumo güreşinde robotlar birbirlerini minder dışına itti. Basket atabilen robotlar en çok ilgi gören robotlar arasında oldu .

Kaynak: İHA