Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi, İspanya Milli Takımı'nın kaptanı Amaya Valdemoro’yu transfer etti.

1976 doğumlu ve 1.83 boyundaki basketbolcu, geçen sezon Euroleague'de final oynayan İspanya'nın Ecopolis takımında 4.5 sayı ve 1.3 asist istatistikleriyle mücadele etti.

Takıma başarılı ve tecrübeli bir oyuncuyu almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Tarsus Belediyespor Kulübü Genel Menajeri Melahat Aydın, ilk yabancı oyuncu transferi yaptıklarını belirtti.

Genel Menajer Aydın, “Tarsus Belediye Spor Kulübü olarak 1976 Madrid doğumlu,1.83 boyunda, forvet pozisyonunda oynayan ve İspanya milli takım kaptanı olan Amaya Valdemoro ile sözleşme imzalamış bulunmaktayız. Valdemoro çok başarılı ve tecrübeli olmasının yanı sıra liderlik vasfı ile ön planda olmuş bir oyuncudur. Böyle bir oyuncuyu takımımıza kazandırmaktan dolayı mutluyuz.

Geçen sezon Euro ligde final oynama hakkı elde eden İspanyanın Rivas Ecopolis takımında 12 dakika,4.5 sayı,0.8 ribaund,1.3 asist ve İspanya liginde ise 4.3 sayı,1.6 ribaund,1.3 asist istatistikleri ile oynadı. Bu transfer ile takımımıza İlk yabancı oyuncu transferimizi yapmış bulunmaktayız.

Amaya Valdemoro, WNBA'de Houston Comets forması forması giydi, İspanya Milli takımı ile bir Dünya üçüncülüğü, bir Avrupa ikinciliği, iki de Avrupa üçüncülüğü yaşadı. 2004 ve 2008 Olimpiyat kadrolarında da yer alan Amaya Valdemoro 2007 Avrupa Şampiyonası'nda MVP seçildi” dedi.

Kaynak: İHA