Gloria Otellerinden Olimpiyat Köyü Projesi

Gloria Hotels&Resorts, 2014 yılında Türkiye’nin en büyük spor kompleksi ‘Gloria Olimpic Sports Center’i’ Belek'te açacak.

Özaltın Otel İşletmeleri çatısı altında bulunan Gloria Golf Resort, Gloria Serenity Resort ,Gloria Verde Resort ve Gloria Golf Club'tan sonra, Türkiye'nin en büyük spor kompleksi olacak ‘Gloria Olimpic Sports Center'in temeli 2012 yılında atılacak. Tesisler aynı zamanda bedensel engelli misafir ve sporcuların kullanımına da uygun olarak tasarlanacak.

Yedi ana bölümden oluşacak Gloria Olimpic Sports Center'da 73 odadan oluşan otel binası, Atletizm Merkezi, Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Su Sporları Merkezi, Eğlence ve Organizasyon Merkezi, Sosyal Tesis Alanı, Sağlık Merkezi ve Fitness Merkezi'nin yapılması planlanıyor.

Türkiye’nin spor yapan nüfus oranına göre Avrupa'nın en yüksek ülkeleri arasında olduğunu kaydeden Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, bu tesisin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın ilgi göstereceği bir yatırım olacağını söyledi.

Gloria Otelleri'ne ilk golf sahasını getiren firmalardan biri olduklarına değinen Özaltın, “Şimdi de Gloria otellerinin yanında Türkiye’nin en büyük spor kompleksini ilk getirecek firmalardan biri olacağız. Böyle bir projenin eksik olduğunu gördük. Ötelerlimizde her türlü aktiviteler var. Böyle bir tesisin eksikliğini sadece Belek’te değil Türkiye’de de gördük. Bu nedenle düşünerek böyle bir tesis kurmaya karar verdik” dedi.

Tesisin şu anda projelendirme aşamasında olduğunu söyleyen Özaltın tesisin daha çok insanlara hizmet için düşünüldüğünü belirtti.

Antalya Belek’te 104 dönümlük bir arazide projeyi gerçekleştireceklerini söyleyen Gloria Otelleri Genel Müdürü Özgür Çinkılıç ise tesiste 8 tane çok amaçlı kapalı spor salonu, biri olimpik, biri yarı olimpik olmak üzere 2 kapalı yüzme havuzu, iki atletizm pisti olan futbol sahası, koşu alanları olan çok komplike bir spor kompleksi olacağını kaydetti.

Böyle bir tesisin Avrupa’da benzerleri olduğunu söyleyen Çinkılıç şöyle konuştu: “İtalya, İspanya, Portekiz ve Kanarya adalarında toplam 4 tane tesis var, ama hiç biri bu kadar detaylı değil. Onlar daha belirli dallarda uzmanlaşmış spor kompleksleri. 36 olimpik sporun içerisinde yapılacağı ve çok farklı konaklama opsiyonları da sunan bir tesis olacağız. Buradaki temel amaç Haziran, Temmuz ve Ağustos ayı dışında kalan 8 ayda yoğunluk sağlayan ve spor kampları için gelen profesyonel gruplar ve milli takımları hedeflemek.” Proje hazırlığının Ekim ayında biteceğini hedeflediklerini söyleyen Çinkılıç Kasım ayında tesisin inşaatına başlanacağını belirtti.

104 dönümlük bir alanda Türkiye’nin ve Avrupa’nın en ideal spor kompleksini yapmayı planladıklarını kaydeden Çinkılıç “2013 yılının Ekim ve ya Kasım aylarında açmış olacağız. 2014 yılında tam anlamı ile faaliyete geçmiş olacaktır. Yıllık olarak 11 uluslararsı organizasyon yapmayı düşünüyoruz. 200-220 bin arasında birebir seyircinin izlemesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu tesisi düşük sezonda doluluğu arttırıcı ve Gloria otellerinin ekonomisine güç sağlayacak bir kompleks olacağını ifade eden Çinkılıc konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Bu tesisler sağlıklı kullanılırsa, takım kapasiteleri tam olarak değerlendirilirse, haftalık bin iki yüz misafiri, ilave yaratılmış bir tesisle ve rekreasyon alanı ile ülkemize getirmiş olacağız. Bu sezonu da 40 hafta gibi düşündüğümüzde yaklaşık 50 bin kişilik bir grubu Belek’e getirmiş olacağız.”

Kaynak: İHA