Ergin Ataman: Büyük Gurur Yaşıyoruz

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımının, Anadolu Efes Basketbol Takımını, Abdi İpekçi Spor Salonunda 80-76 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından, basın toplantısında Oyuncular ve Teknik heyet şunları söyledi.

Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman maçın ardından büyük bir gurur yaşadıklarını iletti.Ergin Ataman "Bugün burada büyük bir gurur yaşıyoruz. Bu takımın kurulmasında büyük emekleri olan Erdoğan ve Yıldırım Demirören'e çok teşekkür etmek istiyorum. Bizi bu zamana kadar hiç yalnız bırakmayan Başkanımız Fikret Orman'a da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Ataman taraftarlara da övgüler yağdırarak "Bugün 10 bine yakın taraftarımız bizi destekledi. Biz de onlara 3 tane kupa hediye ediyoruz. Haklı bir şampiyonluk kazandık." dedi.

FUTBOL TAKIMININ BAŞINA GEÇECEĞİM

Ergin Ataman, bir gazetecinin sizin ve takımın durumu önümüzdeki günlerde ne olacak? sorusuna Ataman "Herhalde futbol takımının başına geçeceğim. Querasma ve Almeida'nın durumu için yöneticilerle konuşup durumları hakkında karar vereceğim" dedi.

Bu sözlerden sonra salonda gülüşmelerin ve alkışlayanların olduğu gözlendi. Beşiktaş Milangaz'da Serhat Çetin, kupayı aldıktan sonra 70'lerde gelen son şampiyonluğa gönderme yaparak "Kusura bakmasınlar, onların tek şampiyonluğunu çaldık" dedi.

Serhat "Mükemmel bir sezon ve inanılmaz bir başarı yakaladık. Söylenecek söz yok. Türkiye Kupası, Eurochallenge ve üç Euroleague takımını mağlup ederek Türkiye Lig şampiyonluğunu kazandık. Sanıyorum artık herkese de kanıtladık ne kadar iyi bir takım olduğumuzu. Bireysel güçler var ama biz bir takımız." dedi.

Beko Basketbol Ligi final serisinde Beşiktaş Milangaz'a 4-2 kaybedip sezonu ikinci sırada tamamlayan Anadolu Efes'te başantrenör Ilias Zouros ise siyah-beyazlı ekibi tebrik etti.Zouros "Siyah-beyazlı camiayı tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımla gurur duyuyorum Basketbol severlere iyi bir final mücadelesi izlettik." diye konuştu.

Öte yandan Anadolu Efes oyuncularından basın toplantısına katılan olmadı .