A Milli Kadın Takımı Ankara’da Çalışmalarına Başladı

Ankara’da yapılacak olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri öncesi hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı bugün Ankara’ya geldi.

25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri öncesi Ankara’ya gelen A Milli Kadın Takım ilk antrenmanını bu akşam saatlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.Daha önce Antalya’da Kepez Turnuvası’nda üç maç oynayan ardından da Çek Cumhuriyeti’ne giderek burada bir hazırlık turnuvasına katılan ay - yıldızlılar, olimpiyat elemeleri öncesinde son ciddi provasını Ankara’da 15 – 17 Haziran tariheri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Hazırlık Turnuvası’yla yapacak.Bu turnuva öncesinde Ankara’da ilk çalışmasını gerçekleştiren Millilerimiz Ankara Spor Salonu’nda yaklaşık iki saat süren bir antrenman yaptı. Çalışma öncesinde oyuncuları ile kısa bir toplantı yapan Ceyhun Yıldızoğlu, Ankara'da geçirecekleri kamp döneminin ve hazırlık turnuvasının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Kısa toplantının ardından Kadın Milliler, dörde dört ve beşe beş savunma ve hızlı hücum sistemleri üzerinde durdular.Ay - yıldızlı oyunculardan Nilay Kartaltepe Ankara’ya gelmeden önce Çek Cumhuriyeti’nde turnuvadan bahsederek, "Bizim için iyi bir turnuva oldu. Burada 3 tane maç yaptık. İkisini kaybedip birini kazandık. İlk gün Avustralya’ya karşı çok iyi oynadık. İkinci gün Çek Cumhuriyeti’ne karşı sahaya istediğimiz oyunu yansıtabildiğimizi söyleyemem. Son gün ise önümüzdeki hafta Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne katılacak olan hazır bir Macaristan takımı ile mücadele ettik. Onlara karşı çok iyi oynayıp maçı kazandık. Artık son 2 haftaya giriyoruz ve ankara'da bir turnuva daha oynayacağız. Bu maçları galibiyetlerle tamamlayıp, Olimpiyat Elemeleri’ne tam olarak hazır olarak başlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Olimpiyatlara katılma hedefiyle 25 Haziran’a kadar antrenmanlarını sürdürecek olan ay - yıldızlılar, yarından itibaren günde yapacağı çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.