Sağlıklı ve Bilinçli Spor Yapmak İçin Yürüdüler

Erzincan’da vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen “Koşabiliyorken Koş” projesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Olimpik Gün” koşuşu hayata geçti.

Türkiye’de 81 ilde spor kültürünün yaygınlaştırılması ve halkın sağlıklı ve bilinçli spor yapması sağlamak amacıyla düzenlenen “Koşabiliyorken Koş” projesine ve “Olimpik Gün” koşuşuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

13 Şubat Şehir Stadyumunda bir araya gelen vatandaşlar, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, şube müdürleri ve antrenörler eşliğinde açtıkları pankart ile Ordu Caddesi, Fevzipaşa Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak vatandaşları proje hakkında bilgilendirdiler. “Koşabiliyorken Koş” projesi ve “Olimpik Gün” koşuşu hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu “Spor kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması, halkımızın sağlıklı ve bilinçli spor yapması amacıyla Spor Genel Müdürlüğümüzce tüm il ve ilçelerde uygulamaya başlanılan “Olimpik Gün” koşuşu ve Koşabiliyorken Koş Projesi’ne Erzincan ve ilçesinde start verildi.

İlimizde sportif faaliyetleri üst düzeye çıkarmak amacıyla Genel Müdürlüğümüzün talimatıyla “Olimpik Gün” adı altında halkımız, sporcularımız ve antrenörlerimiz ile bir yürüyüş düzenledik. Bu yürüyüşün amacı vatandaşları spora teşvik etmek ve sağlıklı bir toplum yaratmaktır. Bu yaptığımız “Olimpik Gün” yürüyüşü dünyada her ilde yapılan bir yürüyüştür. Bugüne kadar bu yürüyüş ülkemizde 16 ilde gerçekleştiriliyordu. Bu sene 81 ile yayılan bu yürüyüşü Erzincan’da da düzenledik. Statlarımız, spor salonlarımız ve tüm spor yapılan alanlarımız spor yapmak isteyen herkese açıktır. Spor Genel Müdürlüğümüzün başlattığı “Koşabiliyorken Koş” projesini de bu yürüyüş ile halkımıza tanıttık. Bu kapsamda sporcularımızı, vatandaşlarımızı bu yürüyüşe davet ettik. Vatandaşlarımız da bu yürüyüşe yoğun ilgi gösterdiler. Tüm sporsever, spor yapacak vatandaşlarımıza statlarımız, spor salonlarımız her zaman açıktır. Talep olduğu sürece kendilerine antrenör görevlendireceğiz. Bütün çabamız ilimizin hem sportif açıdan hem de sağlıklı bir toplum olma açısından önde gelen illerden biri olması içindir.” dedi.

Kaynak: İHA