Kim tutar Miami'yi

Miami Heat, Boston Celtics'i 100-88 yenerek finalde Thunder'ın rakibi oldu. Brandon Bass 16, Chris Bosh 19 sayıyla oynadı. Bu sayılar Bass ve Bosh'u twitter'da TT yaptı.

NBA'de Doğ Konferansı final serisi 7. maçında Miami Heat, sahasında Boston Celtics'i mağlup ederek büyük finalde Oklahoma City Thunder'ın rakibi oldu.

NBA'de Doğu Konferansı finali 7. maçında Miami Heat, sahasında Boston Celtics'i konuk etti.

AmericanAirlines Arena'da oynanan ve nefesleri kesen mücadeleyi Miami Heat 100-88 kazanarak seride 4-3 öne geçti ve adını finale yazdıran taraf oldu.

Mücadelede Miami ilk iki çeyrekte rakibine boyun eğerken son iki çeyrekte ise muhteşem bir geri dönüş sergiledi. Karşılaşmada Miami'de galibiyetin mimarı olan isim 31 sayı ve 12 ribaundlık performansıyla LeBron James oldu. James'in yanı sıra Dwyane Wade maçı 23 sayı 6 asist ve 6 ribaundla oynarken benchten gelen Cris Bosh 19 sayıyla takımına katkı sağlayan bir diğer isim oldu.

RONDO'NUN TRIPLE-DOUBLE'I GÖLGEDE KALDI

Serinin 7. maçında büyük finali kaçıran Boston Celtics'de ise ilk 5'te oynayan oyuncuların tamamı çift sayılı hanelere ulaşırken Rajon Rondo'nun 20 sayı 10 ribaund ve 14 asistlik büyüleyici triple-double'ı gölgede kaldı.

Takımın yıldız isimlerinden Paul Pierce'ın 19 sayı kaydettiği maçta Kevin Garnett'de 14 sayıyı rakip potaya bıraktı ancak bu performas galibiyet için yeterli olmadı.

BÜYÜK FİNAL OKLAHOMA - MIAMI


Büyük rakibi Celtics'i 7 maça uzayan serinin ardından mağlup eden Boston Celtics, finalde San Antonio Spurs'u 4-2 eleyen Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya gelecek. Miami Heat ve Oklahoma City Thunder'ı karşı karşıya getirecek NBA final serisinin ilk maçı 12 Haziran tarihinde oynanacak.