Çankırı’da Olimpik Gün Yürüyüşü Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nce organize edilen, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 10.00’da başlayan yürüyüşe Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, şube müdürleri, antrenör, sporcu ve sporcuların aileleri katıldı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, bugün olimpik gün yürüyüşü yapıldığını, çok sayıda sporcunun, bürokratın bu yürüyüşe katıldığı ifade etti.

Vali Özcan, inşallah 2020 olimpiyatlarının Türkiye’de yapılmasını temenni ederek, çalışmalarda katkı sağlayanlara teşekkür etti.Çankırılı sporcuların yanı sıra Türkiye'nin olimpiyatlarda 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda ilk madalya kazanan kadın sporcusu Hülya Şenyurt’ta yürüyüşe katılanlar arasındaydı.Çankırı da yapılan olimpik yürüyüşe katılmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getiren Şenyurt, "İnşallah Türkiye’de de olimpiyat yapma onuruna ülke olarak erişiriz." dedi.

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, yürüyüşün amacının olimpiyat bilincini geliştirmek olduğunu söyledi.

Turan, konuşmasına şöyle devam etti:“Türkiye’de olimpik bilincin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu etkinlikler, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığının resmiyet kazandığı bu dönemde Türkiye için daha büyük bir anlam ifade ediyor. Olimpizm felsefesini sahiplenmeye, benimsemeye ve desteklemeye dair bütün Çankırılı hemşerilerimizin olimpiyatlara olan ilgisini çekmek istiyoruz.”Gerçekleştirilen yürüyüşe bazı vatandaşlar, çocuklarıyla gelerek yürüyüşe renk kattılar. Çankırı Atatürk Stadı'nda başlayan yürüyüş anıt alanında son buldu .