Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak 16 Takım, Kadrolarındaki Yabancı Kökenli Futbolcularıyla ''Birleşmiş Milletler''i Andırıyor

Şampiyonada 16 takımda mücadele edecek 368 futbolcudan, yaklaşık 40'ı başka ülke kökenli ya da çift pasaport sahibi.

Turnuvada yer alan takımların kadrolarında, Avrupa kıtası dışındaki Afrika, ABD, Asya ve Avustralya kıtalarından futbolcular da yer alacak.

Kadrolarda Afrika kökenli futbolcuların fazlalığı göze çarpıyor. Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Danimarka, Almanya, Portekiz, İtalya, Fransa ve İngiltere'nin kadrosunda Afrika kökenli futbolcular bulunuyor.

Turnuvada mücadele edecek futbolcular arasında, kökeni Avustralya, Uruguay, Etiyopya, Gana, Fas, Fildişi Sahili, Tunus, Cezayir, Nijerya, Brezilya, İran, Senegal, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Mali gibi Avrupa dışındaki ülkelere dayanan oyuncular yer alıyor.

23 kişilik kadrosunda başka ülke kökenli 11 futbolcu bulunan Fransa Milli Takımı, en çok çift pasaportlu futbolcu bulunduran takım durumunda.

Sıralamada Fransa'yı, 7 başka ülke kökenli futbolcuyla Almanya izliyor. Almanya Milli Takımında Türk kökenli Mesut Özil ve Serdar Taşçı da yer alıyor.

Kaynak: AA