Ünyespor’da Yine Deprem Oldu

Geçtiğimiz sezonda Spor Toto 2. Lig Kırmızı grup ekiplerinden Ünyepsor geçmişten günümüze hep istifalarla adından söz ettirirken, bu davranışını yine devam ettirdi.

Son olarak kulüp başkanlığına getirilen Ali Bayraktar ve ardından da basın sözcüsü Osman Sarıkahraman istifa dilekçelerini Ünyespor Kulüp Müdür Yardımcısı Yusuf Ürütürk’e sundu. Sarıkahraman, kulüp başkanlığına getirilen işadamı Ali Bayraktar’ın gerekçesini ise Ünyespor’un yükünü kimse üstlenmediğini ve Bayraktar’ın maddi anlamda tek ve çaresiz olduğunu söyledi.

Basın sözcüsü Sarıkahraman, Başkan Ali Bayraktar'ın elinden ne geliyorsa yaptığına inandığını belirterek, "Biliyorsunuz profesyonellik peynir ekmek gibi geminin yürümesi ile yürümüyor. Her attığınız adım paralı olduğu için Ünyespor’un parasal kısmı hep Ali Bayraktar’ın sırtında kaldı. Ben bu dönem içerisinde beraber çalışırken buradaki fahri temsilciliğini yaptım. Bundan hiç gocunmadım, seve seve de işimi yapmaya çalıştım. Hakkımı da Ünyespor’a helal ediyorum." diye konuştu.

Başkan Ali Bayraktar’ı işadamı diye yalnız bıraktıklarını da belirten Sarıkahraman, "Bir insanın denize atacak kadar parası da olsa parayı sürekli Bayraktar’ın vermesi hem yakışıksız oldu hem de etik olmadı." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:"Ünye 100 bine yakın nüfusu olan bir ilçe olmasına rağmen hala Ünyespor’a destek sağlanamadı. Sekiz aydır basın aracılığı ile yalvardık, yakardık. Ünyespor’a destek olalım, yerel anlamda Ünyespor’u biz kalkındıralım dedik. Stadları dolduralım dedik. Bilet parasını 1 TL’ye indirdik. Buna rağmen hala daha ücretsiz girmeye çalışanlar oldu, girdiler de. Sevabı ile günahı ile Ünyespor Kulübü ligte kaldı. Biz Ünyespor Kulübü’nün önünü açmak adına Başkan Ali Bayraktar artık bunun yükünü taşıyamayacak olduğunu ifade etti.

Başkan Bayraktar, 2 buçuk trilyon gibi bir rakamı Ünyespor’a harcarken, önümüzdeki zamanlarda da nice trilyonlar harcayarak Ünyespor’u kalkındırma hayalleri varken bizim taraftarımızın umrunda olmaması başkanımızı çok gücendirdi.”Sarıkahraman, “Başkan Ali Bayraktar gibi insanlar çok kolay bulunmuyor. Ama çok çabuk kayboluyor. İnşaallah bu istifalar Ünye’yi silkeler, Ünye’yi kendine getirir diye düşünüyorum. Ben de Ali Bayraktar ile birlikte istifa etmeyi görev bildim. Çünkü birlikte göreve geldim." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:"Daha önceleri de istifa edenler oldu. Ama o zamanlar istifa edemedim. Çünkü o zamanlar Ünyespor zor anlarda idi. Şimdi ise Ünyesppor ligte kaldı. Belki Ünyespor’un en rahat zamanı ama inşaallah bu istifalar Ünyespor’un önünü açar diye düşünüyorum. Belki yeni oluşumlar olabilir. Başta kaymakamlık, belediye, siyasi otorite, Ankara, İstanbul belki sesimizi duyup inşallah Ünyespor’un lehine olumlu bir sonuç olur. Ben Sayın Ali Bayraktar ve kendimin istifa dilekçesini Ünyespor Kulüp Müdür Yardımcısı Yusuf Ürütek’e sunuyorum.”