Silifke 1. Atletizm Şenliği Düzenlendi

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İlköğretim Okullarıarası 1. Atletizm Şenliği düzenlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonunun Bebestad Projesi kapsamında küçük yaş gruplarına atletizmi sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla yapılan Atletizm Şenliğinde öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Şehir Stadyumunda hazırlanan özel parkurda kurbağacık oyunu, formula oyunu, hedeflemece oyunu ve kanguru oyunların yapıldığı şenliğe 15 İlköğretim okulundan toplam 208 öğrenci katıldı.

Küçükler kategorisinde 4. ve 5. sınıf öğrencileri, yıldızlar kategorisinde ise 6. ve 7. sınıf öğrencileri yarıştılar.

"Çocuklarımıza küçük yaşta atletizm sporunu sevdirmeyi amaçlıyoruz" diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi yaptığı konuşmasında, “İlçemizde ilk kez yapılan Atletizm şenliğine 15 ilköğretim okulundan toplan 208 öğrencimiz katıldı.

Bu proje çocuklarımıza Atletizmi oyun yönüyle sevdirmeye amaçlamış bir projedir. Her takım dört kız öğrenci ve dört erkek öğrenci olmak üzere toplam sekiz öğrenciden oluşur. Küçükler kategorisinde 4.sınıf ve 5. sınıf öğrencileri, Yıldızlar kategorisinde ise 6.sınıf ve 7 sınıf öğrencileri yarışmaktadır. Oyunlarımız takım oyunu olup takım dereceleri baz alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

İlk kez yapılan atletizm şenliğini izlemeye Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Şube Müdürü Cemalettin Turan, Revcep Şeker, beden eğitim öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA