Gümüşhaneli Teknik Direktörler Gümüşhane'de Üniversite Öğrencileri İle Buluştu

Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın daveti üzerine Gümüşhane’ye gelen Gümüşhaneli teknik adamlar Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Teknik Direktör Ziya Doğan, üniversite öğrencileri ile söyleşi yaptı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerin spor gündemine dair sorularını içtenlikle cevaplandıran Sağlam ve Doğan, önemli açıklamalarda bulundu. Bursaspor’un UEAFA’dan aldığı Avrupa kupaları men kararını değerlendiren Sağlam, cezanın tüm camiada hayal kırıklığına sebep olduğunu ve üzüldüklerini söyledi.

“UEAFA’NIN BU KARARINI KALDIRACAĞINA İNANIYORUM”

Sağlam, 2007 yılından kalan bir sıkıntının bugün karşılarına çıktığını belirterek, “Ben kulübümüzün UEFA’ya yaptığı itirazın kesinlikle iyi niyetli bir şekilde karşılık bulup, bu kararın ortadan kalkacağına inanıyorum. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğimize inanıyorum” dedi.

Bir Anadolu takımı olarak hedeflerinden birisinin de Avrupa kupalarına katılmak olduğunu dile getiren Sağlam, bu amaç uğruna çok zorlu ve sıkıntılı bir sezonu geride bıraktıktan sonra verilen karara üzüldüklerini söyledi.

Bu yıl 3.kez üst üste Avrupa kupalarına katılma başarısı elde ettiklerini bunun da bir Anadolu takımı için önemli bir başarı olduğunun altını çizen Sağlam, UEFA’nın bu kararından dönmesini beklediklerini söyledi.

“NORVEÇ’E ATTIĞIM 2 GOL HAYATIMIN EN ANLAMLI GOLLERİ OLDU”

Hayatınızda hiç unutamadığınız golü A Milli takımla ile ilk 11’de maça çıktığı 1993 yılındaki Norveç karşılaşması olduğunu ifade eden Sağlam, Türkiye’nin o maçta grubun namağlup lideri Norveç’i İstanbul’da 2-1 yendiğini ve karşılaşmada attığı 2 golün kendi hayatımdaki en önemli goller olduğunu dile getirdi.

“SİYASETİN FUTBOLUN İÇİNE GİRMESİNİ KABUL ETMİYORUM”

Son günlerde siyasetin futbola dahil olması konusunda düşünceleriyle ilgili soruyu da cevaplandıran Sağlam, “Ben bu soruya ne desem bir tarafa gider. Hiçbir spor adamı kabul etmez. Futbolu maalesef son yıllarda spordan uzaklaştırdık. Artık spor deyince insanın aklına barış, kardeşlik, dostluk ve eğlence geliyor ama biz bunların hiçbirisini futbolun içerisinde yaşayamıyoruz maalesef. Dolayısı ile futbolun da bir spor olduğunu tekrar bizim bütün herkese hatırlatmamız gerekiyor. Bu konuda bizim gibi ön plandaki insanların biraz daha sorumluluk alması gerekiyor. Bu bağlamda sporun ruhunun da artık evrensel değerlerinin de özellikle futbolda yaşanması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda siyasetin kesinlikte futbolun içerisine girmesini kabul edemeyenlerden birisiyim. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu tür sıkıntılarla karşılaşmayız” diye konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN KAOS ORTAMINDAN KURTULMASI GEREKİR”

Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamı ve Türk futbolunun kurtulması ve geleceği açısından Federasyonun alması gereken radikal kararlarla ilgili soruyu da cevaplandıran Sağlam, “3 Temmuz’da başlayan süreç maalesef halen devam ediyor. Yani ülkedeki futbol adına kaos ortamı çözümlenmiş değil ve herkes Federasyonun ve Disiplin Kurullarının bu süreçle alakalı bir karar vermesini bekliyor ki UEFA kamu vicdanını tatmin edici bir ceza bekliyor. Öncelikle bunun bir defa verilmesi gerekir ki herkes önünü görebilsin. Bunun yanında Türk futbolunun daha iyi dönemler yaşaması yada Avrupa’da ki söz sahibi ülkelerle aynı platformda mücadele etmemiz açısından neler yapılması gerektiğini birkaç dakikada anlatamayız. Aylar sürece çözüm önerileri üretilebilir. Öncelikle Türk futbolunun bence şu kaos ortamından kurtulması gerekir. Bu süreç geçtikten sonra esas yapılması gerekenleri konuşmak lazım” ifadelerini kullandı.

“TRABZONSPOR YILLARI BENİM İÇİN ÖNEMLİ”

Teknik Direktör Ziya Doğan ise Trabzonspor’u çalıştırdığı dönemle ilgili bir soru üzerine, “Ben Trabzonspor’a geldiğimde medya çeyrek sayfa yer veriyordu. Şimdi üç sayfa yer veriyor. 15 maç üst üste kazandık Türkiye kupası ile birlikte. Ligi ancak ikinci bitirebildik. O zaman halkın şu konuşmalarını unutamıyorum: Hocam şampiyon olamazsanız bile bize tekrar bu şampiyonluk havasını yaşattığınız için biz şampiyon gibi kabul ediyoruz. Kıl payı şampiyonluk kaçırmıştık. O yıllar benim için en önemli yıllar” cevabını verdi.

Bir öğrencinin, “Trabzonspor'un başındayken Beşiktaş'tan teklif aldığınız yönünde gazetelerde haberler çıkmıştı" sorusuna ise Ziya Doğan şunları söyledi: "Beşiktaş'tan iki sefer teklif aldım. Yıldırım Demirören benimle görüşmek istedi. Ben dedim ‘Kusura bakma benim Trabzonspor’la mukavelem var.’ Demirören bana ‘Ben Haluk Ulusoy'u devreye sokacağım o işi bitireceğim' dedi.

Ben de kendisine hiç girişimde bulunmamasını, mukavelem olduğunu söyledim. İkinci girişim ise Del Bosque zamanında oldu. 7'nci hafta, gece 11'de oteldeyim. Yıldırım Demirören telefon açtı. 'Hoca, şu anda 25 kişilik yönetim kurulunda bir tane bile fire yok. Herkes seni istiyor. Özel uçak hazır, havaalanında bekletiliyor. Mukaveleni inceledik. Hiçbir tazminat yok. Hiçbir şey olmaz. Sen valizini toplayana kadar biz seni özel uçakla gelip Trabzon'dan alıp İstanbul'a getiriyoruz' dedi.

Benim dediğimi söyleyeyim size, bu Trabzon camiasında çok anlaşılmadı. Çünkü reklam yapmayı sevmiyorum. Zaman her şeyi ortaya çıkarıyor. 'Başkan eğer ben bu şekilde Beşiktaş'a gelirsem, apar topar bir camiayı yüzüstü bırakırsam ben adamım diye sokakta gezemem' dedim.” Doğan’ın bu sözleri salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

“FUTBOLDAKİ KAOS YILLARIN BİRİKİMİ”

Futbolun kaos içindeki haliyle ilgili soruyu da cevaplandıran Doğan, yaşanan kaosun bugünün değil, yılların birikimi olduğunu söyledi.

Yeni çıkan yasaların bir fırsat verdiğini fakat bu yasaların iyi değerlendirilmediğini dile getiren Doğan, “Türk futbolu antrenör bazında, futbolcu bazında Avrupa’yı yakaladı ve geçmek üzere. Ama biz hala bazı değerleri fark edemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türk futbolunda sadece idari anlamda sıkıntılar olduğunu, bunun mutlaka çözüleceğini ifade eden Doğan, kulüplerin dernekler yasasından çıkarılarak şirketleşme yoluna gitmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın da izlediği söyleşinin sonunda her iki teknik adama da Rektör Günaydın tarafından çeşitli hediyeler verildi.

SAĞLAM VE DOĞAN’A ÜSTÜN HİZMET BELGESİ

Gümüşhaneli teknik Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından da akşam yemeği verildi.

Gökırmak Düğün Salonunda verilen yemeğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisi üyeleri ve spor camiası katıldı.

Konuşmaların ardından Belediye Meclisinin aldığı karar gereği her iki teknik adama da Üstün Hizmet Belgesi verildi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Kemalettin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya 29 numaralı isimlerinin yazılı olduğu formaları hediye etti .

Kaynak: İHA