Beşiktaş'a Yıldırım Düştü

Beşiktaş kongre üyeleri başta Demirören olmak üzere bazı yöneticilerin ihraç edilmesi için start verdi. 10 Haziran'daki Mali Kongre'de Demirören'in ihracı için önerge verilecek

Beşiktaş'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasının verilmesinin yankıları sürüyor. Siyah- Beyazlı camiada bu durumun sorumlusu olarak eski başkan Yıldırım Demirören gösterilirken bir çok kongre üyesinin Demirören ve bazı yöneticilerin ihraç edilmesi için için kampanya başlatmaya hazırlandığı öne sürüldü.

GÖZLER 10 HAZİRAN'A ÇEVRİLDİ
Yıldırım Demirören'le birlikte eski yöneticilerden Ertunç Soğancıoğlu ve Cengiz Zülfikaroğlu da bu ihraçtan sorumlu tutulanların arasında başı çekiyor. Birçok kongre üyesinin 10 Haziran'da yapılacak olan Mali Kongre'de Yıldırım Demirören'in kulüpten ihraç edilmesi için önerge vereceği ortaya çıktı. Bu arada camianın önde gelen isimleri verdikleri demeçlerle tepkilerini dile getirdi. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz bu durumun fevkalade üzücü olduğunu vurgulayarak, 'Maddi olarak zararımız çok büyük ancak bundan daha önemlisi manevi zarar. Hepimiz 500 milyon TL'yi aşan borcun ve yönetim yanlışlarının bizi bu güne getirdiğini biliyoruz. 2007 yılında Mehmet Özdilek'le birlikte bir komisyon oluşturduk. Ve çıkan raporu yönetime ilettik. UEFA'dan ceza alacağmız uyarısını yaptık. 13 Kasım 2007'deki bu bildiri dikkate alınmadı. Bu yaptırım ömür boyu çıkmayacak bir lekedir ' dedi.

TABLO ÇOK KÖTÜ
Beşiktaş'ta yine camianın saygın isimlerinden Şeref Nasır sıkıntılı günler yaşadıklarını vurgulayarak, 'Bunun sorumlusu Yıldırım Demirören ve arkadaşlarıdır. Beşiktaş'ın aleyhine açılan 30 dava var. Her zaman yanıltıcı ve hatalı rapor verdiler. Bu konuda Beşiktaş'ın denetleme kurulunun da kendilerini gözden geçirmelerinde fayda var. Ancak manevi zarar daha d a büyük. UEFA bizi yanıltıcı ve sahte beyan vermekle suçluyor ' diye konuştu. Celal Kolot ise bu durumun Demirören'in 8 yıllık yönetiminin anlayışının sonucu olduğunu dile getirerek, 'Gerekiyorsa hesap sormalıyız ama bu husumetten ders çıkarmamız da gerekir ' dedi.

ORMAN ÇÖZÜM ARIYOR
UEFA kararıyla şoka uğrayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yöneticilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Orman'ın CAS'a yapılacak olan itirazdan bir umudu olmadığı öne sürüldü.

KÖŞEYE SIKIŞTI
UEFA'nın verdiği karar nedeniyle köşeye sıkışan Fikret Orman'ın böyle bir kararla karşılaşmayı beklemediği öğrenildi. Orman camianın önde gelen isimleriyle sık sık bir araya geliyor.

YALÇIN KARADENİZ
Bu leke ömür boyu çıkmaz
2007 yılında bir komisyon oluşturduk ve çıkan raporu yönetime ilettik. Böyle devam ederseniz UEFA'dan ceza alabilirsiniz uyarısı yaptık. 13 Kasım 2007'deki bu bildiriyi kimse dikkate almadı. Bu yaptırım ömür boyu çıkmayacak bir lekedir.

KEMAL ULUSU
Sorumlular cezalandırılsın
Beşiktaş'ın 109 yıllık tarihinde böyle bir leke görülmedi. Beşiktaş'ı bu durumla karşı karşıya bırakanlar hesabını vermeli. Demirören ve yönetimindeki sorumlular hakkında işlem başlatılmalı.

ŞEREF NASIR
Bütün sorumlu Demirören'dir
600 milyon TL'lik borcun bir sonucu olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bunun vebali ve bütün sorumlusu Demirören'dir. Her zaman yanıltıcı ve hatalı rapor verdiler. Ancak manevi zarar çok daha ağır. Sorumluları Disiplin Kurulu'na verilsin.

SİNAN VARDAR
Bunun nedeni kötü sistemdir
Beşiktaş'ın başına gelen Türk futbolundaki sistemden kaynaklanıyor. Kulüpler Birliği Yasası çıkmalı. Yabancı transferine şekil verilmeli ve alt yapıya kulüpler önem vermeli.

CELAL KOLOT
Yeni bir yapılanma süreci olmalı
Bu işin sorumlusu Demirören'in 8 yıllık yönetim anlayışının sonucudur. Bu durumdan ders çıkartılmalı ve geleceğe bakılmalı. Yeni bir yapılanma süreci olmalı. Stat yenilenmeli ve takım gençleştirilmeli. Bu kötü tablodan kurtulmak mümkün