Avukatlar, Mütalaa Okunmamasını İstedi

'Şike' davasında sanık avukatları, duruşma savcısının esas hakkındaki mütalaasını okuyacağı gerekçesiyle itirazda bulundu.

Yargılamanın genişletilmesine yönelik talepleri için süre verilmesini isteyen avukatlar, “Acele ederseniz ecele götürür.” ifadesini kullandı. Bugünkü duruşmada, salonda bulanan sanıkların çapraz sorgusu ve ek savunmaları tamamlandı. Mahkeme Başkanı iddia makamının mütalaasını okuyup okumayacağını soracaklarını belitti. Bunun üzerine avukatlar savunmalarının tam olarak yapılmadığı gerekçesiyle mütalaanın verilmemesini istedi. Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Faik Işık, "Mütalaa verilecek denince panikledik." dedi.

Mahkeme Başkanı ise avukatlara savunma için süre verileceğini belirtti.

Yıldırım'ın avukatlarından Şeref Dede, "Samimiyetle söylüyorum gayretiniz var. Ama aceleyi anlamak mümkün değil. Bu acele ecele götürür." dedi.

Avukat Ali Rız Dizdar ise özel yetkili mahkemelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Bazı avukatlar da yargılamanın genişletilmesi taleplerini hazırlamaları için süre verilmesini talep etti.