A Milli Takım İzleme Antrenörü Sofuoğlu: Hollanda İle İlk Maç Dezavantaj Değil

2014 Dünya Kupası elemelerinde A Milli Takım'ın yer aldığı D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakibi Hollanda yakın takibe alındı.

Teknik Direktör Abdullah Avcı 2014 Dünya Şampiyonası'ndaki rakipleri yakın takibe almak için A Milli Takım İzleme Antrenörü Turhan Sofuoğlu'nu rakip takım olan Hollanda'yı izlemek için görevlendirdi.Ukrayna ve Polonya'da yapılacak olan 2012 Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlık maçları yapan Hollanda'yı yakın takibe aldıklarını söyleyen A Milli Takım İzleme Antrenörü Turhan Sofuoğlu, Hollanda ile ilk maçın dezavantaj olmadığını söyledi.

A Milli Futbol Takımı adına rakip izleme birimi olarak 3 isimden oluştuklarını belirten Sofuoğlu, "Grubumuzda olan Hollanda'yı izlemekte bana düştü. Bu doğrultuda Hollanda'nın Avrupa şampiyonası öncesinde Slovakya ile olan maçı tribünden izledim." diyerek, şunları söyledi:"Bundan sonra Hollanda'nın oynayacağı tüm maçları yakından takip edip bizim eylül ayında yapacağımız maçlara göre de rakiplerimizin ne şekilde bize karşı oynayacaklarını tahlil edip, analiz edip hocamıza rapor ediyoruz. Hollanda'nın Slovakya ile oynadığı maç Hollanda açısından gayet iyi geçti. Çünkü hem galip geldiler hem de iyi futbol oynadılar. Tabii ki Hollanda'nın şöyle bir avantajı var. Ukranya'ya Avrupa şampiyonasına gidiyorlar. Gerçekten orada da iddialılar. Hazır bir takım. Tüm oyuncuları başarılılar. Dünyanın sayılı kulüplerinde başarılı olmuş futbolcuları var. En önemli özellikleri de hep beraber oynadıklarından dolayı çok iyi bir takım özelliği sergilemeleri.Bu takım özelliklerinden dolayı da rakiplere karşı üstünlük sağlıyorlar. Slovakya maçı da öyle bir maçtı. Hem oyun olarak hem skor olarak üstünlük sağladılar. Avrupa şampiyonasına hazırlanmalarından dolayı da takım istekli ve hazırdılar. Eylül ayında Hollanda ile yapacağımız maç için tabii ki 3 ay gibi bir süre var ama, kaliteli bir takım ile oynamak bizim işimizi bayağı zorlaştıracak.Tabii ki bizde kendi açımızdan baktığımızda yeni bir jenerasyon ve yeni bir yapılanma ve yeni oyun anlayışları ile beraber İnşallah eylül ayına kadar takımı oturtturup Hollanda ile iyi çekişmeli bir grupta maçlara başlayacağız."

HOLLANDA'DA 150'NİN ÜZERİNDE TAKİP EDİLEN GENÇLER VAR

Yeni bir teknik direktör Abdullah Avcı ve yeni bir oyun anlayışı ile işe başlanıldığını belirten Sofuoğlu, inişli çıkışlı bir grafik izleniliyor olsa da son Bulgaristan ile hazırlık maçında iyi bir oyun oynadıklarını söyledi.

A Milli Takım İzleme Antrenörü Turhan Sofuoğlu, "Hem skoru hem iyi oyunu elde eden takımlar morali yüksek olarak en iyi üst seviyeye çıkarak daha iyi konuma geleceklerdir. Gayretli ve ümitli gençlerimiz var. Gerçekten istikbal vaat eden iyi oyuncularımızda var. O oyuncular biraz iyi deneyim kazandıkları takdirde, biz de Avrupa'da ve dünyada başarılı bir milli takım oluşturacağız." diyerek, şöyle devam etti:"Şuanda ki yapılanmada sadece Hollanda'da 18 yaş arasında 150'nin üzerinde futbolcu izliyoruz. Başarılı olanları milli takıma katmak istiyoruz. Bunların yüzde beşi milli takıma katılsa, diğer Avrupa ülkelerinden de bir o kadar olur ise A Milli Takımımızın yarısı Avrupa'da yetişen genç jenerasyondan oluşabilir. Bunlar tabii ki gelişimleri takip edilecek iyi oyunculardır. Kesinlikle milli takıma alınacaktır. Bunların milli takıma faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz de inançlı insanlar olarak bunu başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."Hollanda ile Türkiye arasındaki 400 yıllık dostluğun kutlamaları çerçevesinde yapılacak olan iki takımın maçının ilişkileri geliştirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Sofuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"Hollanda ile tarihimizde güzel dostluklarımız varmış. Bu dostlukları inşallah eylül ayındaki ilk maçımızda da güzel dostluklar ile gösteririz. Tempolu, performansı yüksek heyecanlı bir maç geçmesini dileriz. Bu dostlukların her ülke ile gelişmesini temenni ediyorum. Özellikle Hollanda'nın böyle örnek hareketleri diğer ülkelere de örnek olur diye düşünüyorum.Futbolda Avrupa'da ve dünyada başarılı bir takım olan Hollanda ile 7 Eylül 2012 tarihinde tarihi bir maça çıkacağız. Kolay bir maç olmayacak. Ama biz Türk Milli Takımı olarak zoru başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yeter ki buna inanmak lazım. Biz de inançlı insanlar olarak bunu başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."A Milli Takım ilk maçını 7 Eylül 2012'de Hollanda ile deplasmanda oynayacak. Milliler son maçını da yine Hollanda ile Türkiye'de 15 Ekim 2013 yılında oynanacak. D Grubu'nda mücadele edecek olan Türkiye'nin fikstürü şu şekilde oluştu:

7 Eylül 2012 Hollanda - Türkiye
11 Eylül 2012 Türkiye - Estonya
12 Ekim 2012 Türkiye - Romanya
16 Ekim 2012 Macaristan - Türkiye
22 Mart 2013 Andorra - Türkiye
26 Mart 2013 Türkiye - Macaristan
6 Eylül 2013 Türkiye - Andorra
10 Eylül 2013 Romanya - Türkiye
11 Ekim 2013 Estonya - Türkiye
15 Ekim 2013 Türkiye - Hollanda