Panathinaikos İstanbul'daki İlk Çalışmasını Yaptı

Turkish Airlines Euroleague’de son şampiyon Panathinaikos, ülkemizde düzenlenecek final four organizasyonu öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda bir çalışma yaptı.

11-13 Mayıs tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu için İstanbul’a gelen Yunan ekibi, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yaklaşık 1.5 saat süren bir antrenman gerçekleştirdi.Final Four’da karşılaşacakları Rus temsilcisi CSKA Moskova ile sezon içerisinde iki kez karşılaştıklarını belirten Panathinaikos Baş antrenörü Zeljko Obradovic, “Yarı finalde CSKA Moskova ile oynayacağız. Zorlu bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Onlara karşı hücumda iyi bir performans sergilememiz gerekiyor. Ancak kiminle oynarsak oynayalım zorlu olacaktı. Ama biz daha önce de bu zorlukların üstesinden gelmiştik. Zorlu bir yaz dönemi geçirmemize rağmen bugünlere kadar gelmeyi başardık.” dedi.

Panathinaikos’un tecrübeli oyuncusu Ian Vougioukas ise CSKA Moskova karşılaşması öncesinde planlarının hazır olduğunu söylerken, “İki hafta boyunca iyi bir şekilde hazırlandık. Finale yükselebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok zor bir karşılaşma olacağını biliyoruz.” diye konuştu.

Kariyerinde ilk kez final four oynayacağını belirten David Logan, “Bu düzeyde basketbol oynayabilecek tecrübeye sahibim. Takımın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sezon içerisinde iki kez CSKA Moskova’ya kaybetmiştik. Ancak şimdi bizi neler beklediğini bilmiyorum.” açıklamasında bulundu.İstanbul’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Strastos Perperoglou, hedeflerine ulaşmak için büyük bir mücadele ortaya koyacaklarını belirtirken, “CSKA Moskova karşılaşması çok zorlu geçecektir. Rakibimiz karşısında iyi savunma yapmamız gerekiyor. Ayrıca çok iyi konsantre olmalıyız.” dedi.