Etik Kurulu İlk Raporda Suçladığı İsimleri 7 Ay Sonra Tek Tek Akladı

Etik Kurulu, 15 Ağustos 2011'deki ilk raporunda "Şike yaptı" dediği isimleri, yedi ay sonra hazırladığı raporda tek tek akladı.

15 Ağustos 2011 tarihli raporda tam 12 maçta şike, şike teşebbüsü ve teşvik primi tespit edildi. Oy birliği ile alınan kararlarda Aziz Yıldırım'ın 5 maçta şike yaptığı, 6 maçta da teşvik primi verdiği belirlendi. Etik kurulu 25 Nisan 2012'de aynı ses kayıtlarına dayandırdığı ikinci raporunda ise tümüyle zıt kararlar aldı.

ÇELİŞKİLERİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Merkez Siyaset programında Etik Kurulu'nun 15 Ağustos 2011 tarihli raporun ve son raporun arasındaki çelişkileri açıkladı.

İÇERİK AYNI, KARARLAR FARKLI

İlk etik kurulunda Fenerbahçe'nin 6 maçta şike, 6 maçta da teşvik yaptığının net bir şekilde belirtildiğini ifade eden Baransu, ikinci Etik Kurulu raporunda ise bu suçlamaların ortadan kaldırıldığını söyledi. İkinci Etik Kurulu raporunun ses kayıtlarına dayandırıldığını belirten Baransu 'İlk etik kurulu raporu da ses kayıtlarına dayandırılıyor, ikinci etik kurulu da ses kayıtlarına dayandırılıyor. Etik kurulu raporunda ifade falan yok. İki raporda ses kayıtları var. İlk rapordaki ses kaydında suçlu bulunmuş, aynı ses kaydına bakıyorsunuz bazı kulüpler, bazı isimler bir anda çıkartılmış. ' dedi.

BEYAZ GAZETE