ABK Ayvalıkgücü Belediyespor Minik Erkek Basketbol Takımı Yurda Döndü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden geçtiğimiz hafta Perşembe günü Yunanistan’ın Midilli Adası’na dostluk maçları yapmak amacıyla ayrılan ABK Ayvalıkgücü Belediyespor Minik Erkek Basketbol Takımı önceki gün yurda döndü.

Midilli Adası’nda dostluk maçları yapan ekip ilk gün oynadığı Aeros takımını 33 - 32 yenerken ertesi gün oynanan Pallesviakos maçını ise 36- 34 kaybetti. Oynanan maçlarda dostluk ön plana çıkarken ortaya koyulan mücadele de görülmeye değer olarak nitelendirildi. ABK Basketbol Okulu’ndan yetişen sporcular aldıkları kaliteli basketbol eğitimlerini sahaya yansıtırken, minik sporcuların, Yunanlı basketbolcularla dostluk ilişkilerini geliştirerek birbirlerine karşılıklı hediyeler vermesi ise duygusal anların yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Ayvalık’a davet edilen Midilli Adası’nın basketbol takımlarının yetkilileri, önümüzdeki günlerde yapılacak olan “3. Geleneksel ABK Ayvalıkgücü Basketbol Şenliğine” katılacaklarını bildirdikleri kaydedildi. Dostluk maçlarından kalan zamanlarda Midilli Adasına gezen Ayvalıklı minik basketbolcular farklı bir ülke görmenin mutluluğunu yaşarken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyerek, Yunan mutfağının yemeklerini de tatma imkanı buldular.

ABK Ayvalıkgücü Belediyespor Basketbol Okulu sporcusu olmanın ayrıcalıklarını bir kez daha yaşayan minik sporcular Midilli seyahati sonrasında antrenörleri Cavit Sarıbey ve Alper Altıoğlu ve bu seyahatin gerçekleşmesini sağlayan Ayvalık Belediye ve Kulüp Başkanı Hasan Bülent Türközen’e teşekkür ederken, Haziran ayında da ABK Ayvalıkgücü Belediyespor Büyük Erkek takımının Midilli’ye gitmeye hazırlandığı öğrenildi .

Kaynak: İHA