Play-Off Çeyrek Finali

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında, Galatasaray Medical Park, deplasmanda TOFAŞ'ı 79-73 yenerek yarı finale yükseldi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta, 4. dakika 9-9 eşitlikle geçildi. Lakoviç ve Ender ikilisinin 3 sayılık atışlarıyla etkili olan konuk ekip, ev sahibi takımın Samet ile karşılık vermesine rağmen birinci periyodu 29-24 önde tamamladı.

İkinci periyot da karşılıklı basketlerle başlarken, 11. dakika 31-32 geçildi. Caner'in pota altından kaydettiği sayılarla etkili olan konuk takıma TOFAŞ, İnanç ve Ruziç ile karşılık verdi.

Galatasaray'ın hücumlardan boş dönüşünü iyi değerlendiren TOFAŞ, Nichols ile üst üste iki üç sayılık basket bularak 18. dakikayı 42-37 önde geçti. Etkili oyununu sürdüren TOFAŞ, birinci devreyi 46-40 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan ev sahibi takım, rakibinin pota altında yaşadığı top kayıplarını hızlı hücumlarla, Zuza, Ruziç ve Kenan üçlüsüyle sayıya çevirerek 24. dakikada farkı 10 sayıya kadar çıkardı.

Galatasaray'ın Lakovic ve Ender ikilisiyle karşılık vermesine rağmen üçüncü çeyreği TOFAŞ rahat bir oyunla 67-59 önde tamamladı.

Son çeyreğe hızlı başlayan sarı-kırmızılı ekip, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 34. dakikada farkı iki sayıya kadar indirdi: Tutku, Andric ve Dedovic üçlüsüyle üst üste basketler bularak öne geçen ve kalan sürede oyuna hakim olan konuk ekip, sahadan 79-73 galip ayrılarak play-off serisinde durumu 2-0 yaptı.

İlk karşılaşmayı da 80-66 kazanan Galatasaray, play-off'ta yarı finale yükseldi .

Kaynak: AA