Fatih Terim Derbide Nereye Oturacak

Galatasaray Teknik Direktörü, şampiyonluk maçında takımını yalnız bırakmayacak. Sarı-kırmızılı yöneticiler, TFF’den, Terim’in maçı güvenli şekilde izleyeceği yer bulmasını talep etti. Dürüst’ün, Özdemir’i arayarak garanti isteyeceği bildirildi

Türkiye, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında cumartesi günü oynanacak yüzyılın derbisinin havasına haftanın ilk gününden itibaren girmeye başladı.
Şükrü Saracoğlu Stadı 'nda şampiyonun belli olacağı 90 dakika öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 'in durumundaki sis perdesi aralanıyor. Trabzonspor maçının ardından hakem Tolga Özkalfa ile TFF aleyhine küfürler sarf eden ve bu yüzden 3 maç ceza alan Terim 'in, Kadıköy 'de kulübede yer alması için sarı-kırmızılı kulüp dün Tahkim Kurulu 'na başvurdu. Kurulun vereceği karara göre Fatih Terim 'in oturma planının düzenleneceği bildirildi.
Galatasaraylı yöneticiler, PFDK tarafından Terim 'e verilen 3 maçlık cezanın bedelinin çok ağır olduğunu savundu. Milliyet 'e konuşan sarı-kırmızılı idareciler, Tahkim Kurulu 'ndan, deneyimli teknik adama indirim gelmemesi durumunda, TFF 'nin, Fatih Terim 'e güvenli şekilde maçı izleyebileceği bir yer bulma zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

Oturacağı yer belirsiz
Fatih Terim 'e yakın kaynaklar ise başarılı teknik adamın tarihe geçecek maçta kesinlikle takımı yalnız bırakmayacağının ve gerekirse 50 bin kişinin arasında tek başına derbiyi izleyebileceğinin altını çizdiler. Şükrü Saracoğlu Stadı 'ndaki son maçta tribünlerden gelen yabancı maddeler nedeniyle alnı yarılan Terim 'e, Fenerbahçe Kulübü 'nün nasıl bir yer göstereceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst 'ün, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ile görüşerek Fatih Terim konusunda güvenlik garantisi isteyeceği bildirildi.

CİM-BOM 'DA İZİN SONA ERDİ

Beşiktaş derbisinde son dakikalarda yediği şok gollere engel olamayarak beraberlikle sahadan ayrılan lider Galatasaray dün izin yaptı. Yorgunluk atan sarı-kırmızılı takım bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri 'nde yapacağı antrenmanla Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başlayacak. Teknik Direktör Fatih Terim 'in, derbi öncesi futbolcularla, taraftarların bütünleşmesi için bir antrenmanı sarı-kırmızılı seyircilere açması bekleniyor.