Başına Bomba Mı Atıldı

Trabzonspor’un hocası Şenol Güneş, Emre için çarpıcı açıklamalar yaptı. “Sahaya girdiğimde onu da sakinleştirmek istedim. Başına kağıt mı yoksa bomba mı atıldı? Atılmaması lazımdı.”

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçındaki olaylara üzüldüğünü söyledi, “Kimin ne yaptığı, ne ettiği belli değildi” derken Emre Belözoğlu 'yla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tribünleri sakinleştirmek için iki kez sahaya girdiği ve Emre ile de iki kez saha içinde konuştuğunu belirten Güneş, “Gerginlik olmasın diye konuştum. Başına kağıt mı atıldı, bomba mı atıldı? Bunları söylersem yanlış anlaşılabilir. Hakikaten korkmuş veya ürkmüş de olabilir. Atılmaması lazım. Atılırsa da bunu kullanır oyuncu. Normaldir de bu. Karabük 'te de bize geldi. Aynısı oldu ama hakem devam ettirdi. Sen de yardımcı ol. Sporculuk ruhu bunu söyler. Seyircinin atmaması gerekiyor. Doğru bir şey değil. Biz hata yaptıysak da rakip takımın bunu kullanması normaldir” dedi.

Zokora soğukkanlı olmalıydı

Emre ile Zokora arasındaki gelişmelere de değinen Güneş, şunları söyledi: “Zokora 'nın top gelirken yaptığı hareketi kontrollü yapması gerekirdi. Yanlıştı. Sarı veya kırmızı kart hakemin takdiri. Benim dışarıdan gördüğüm kırmızı da gösterebilirdi. İstanbul 'da da Aykut 'a kırmızı gösterildi, bize göre ağırdı. Ama Zokora 'nın o hareketi hiç yapmaması ve soğukkanlı olması gerekirdi.”

Bize de fazlasıyla küfür ettiler

Fenerbahçe 'nin sahasında da kendilerine küfür edildiğini dile getiren Güneş, “Ama ben bunları çıkıp söylemedim. Edildiği zaman söylenmesi mi gerekiyor, ceza mı verilmesi gerekiyor? Burada edilmişse ceza alınsın. Veya itişme kakışmayı kim yapmışsa. Ama bizim görevimiz onları toparlama olmalı. Bugünkü koşullar toparlama için değil ayrıştırma için zemin hazırlıyor. Kötü olan bu” diye konuştu.

Herkes haddini bilsin

TRABZON Kulübü 'nden yapılan açıklamada, “Başkanımıza yapılan her saldırı yapıldığı platformda misliyle en ağır karşılığı bulur” denildi. Kulübün sitesinden “Herkes haddini bilsin” başlığıyla açıklama yapıldı.

Şener, Başbakan ile görüşecek

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, pazar günü Trabzon 'da bir dizi temaslarda bulunacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'la bir görüşme yapacak. Sadri Şener, daha önce yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Akyazı Spor Kompleksi ve yeni stadyum konusunda görüşeceğini, 58 'inci madde ile ilgili rahatsızlıklarını da dile getireceğini ifade etmişti.