Aliağa Petkim'i 80-64 Yenen Banvit İlk Yarı Finalist Oldu

Beko Basketbol Ligi Playoff’larında eşleşen Banvit ile Aliağa Petkim serinin ikinci maçında İzmir Enka Spor Salonu’nda karşılaştılar. İlk maçı evinde 85-66 kazanan Bandırma temsilcisi ikinci maçta da rakibini 64-80’lik skorla devirerek adını yarı finale yazdıran ilk ekip oldu. Banvit, yarı finalde Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka serisinin galibi ile eşleşecek.

Mücadele Cliff Hammonds ile Ryan Toolson’ın karşılıklı sayıları ile başlarken, ilk dakikalarda iki ekip de birbirine üstünlük sağlayamadı ve 5. dakikaya 7-7’lik eşitlikle girildi.

Orhan Hacıyeva’nın içeri kat ederek bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü eline almak isteyen Aliağa Petkim, ilk çeyreği 21-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda Brian Qvale – Ersin Görkem ikilisinin isabetleri ile hızlı başlayan İzmir temsilcisi, farkı açarak 15. dakikada durumu 33-25’e getirdi. Charles Davis ve Keith Simmons’ın devreye girmesiyle hücumda bir tempo yakalayan Banvit ise rakibine 13-0’lık bir seriyle yanıt vererek devrenim bitimine 2 dakika kala 33-38’lik üstünlüğü yakaladı.

Caner Şentürk’ün basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan ev sahibi ekip, soyunma odasına 37-41 geride girmekten kurtulamadı.İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Bandırma temsilcisi olurken, konuk takım Kenan Bajramovic’le dışarıdan Charles Davis’le de içeriden etkili olarak 25. dakikada reklam molasına 43-52 önde girdi.

Çeyreğin kalan bölümünde Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla farkı çift hanelere çıkaran Banvit,final periyoduna girilirken skoru 51-64’e taşıdı. Son çeyrekte Trent Plaisted’le farkı eritmek isteyen Aliağa Petkim geri koşmakta zorlanınca son 4 dakikaya 58-72 geride girdi.

Kalan bölümde de aradaki Kenan Bajramovic’in isabetleriyle farkı koruyarak rakibinin geri gelmesine izin vermeyen Banvit, mücadeleden 64-80 galip ayrılarak Beko Basketbol Ligi’nde yarı finale yükselen ilk takım oldu.