Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası Başladı - Ankara

Türkiye Liselerarası Genç Erkekler Futbol Şampiyonası Mersin’de yapılıyor.

Ankara, İstanbul, Trabzon, Gaziantep, Bursa ve Kocaeli’nden 8 lise takımının katıldığı şampiyona, cumartesi günü oynanan karşılaşmalarla başladı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Liselerarası Genç Erkekler Futbol Şampiyonası Finalleri kura çekiminin Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) yapıldığı bildirildi.

Toplam 6 ilden 8 takımın katıldığı şampiyonanın Koray Aydın Stadyumu ve Güneykent Anafartalar Futbol Sahası’nda yapılan müsabakalar ile başladığı belirtilen açıklamada, şampiyonanın 5-9 Mayıs 2012 tarihleri arasında iki grup halinde yapılacağı kaydedildi.

Şampiyonanın açılış töreni 5 Mayıs Cumartesi günü Koray Aydın Stadyumu’nda yapıldı. Törene, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Karataş, Okul Sporları Federasyon Temsilcisi Harun Ergun, Okul Sporları Milli Eğitim Temsilcisi İrfan Coşkun ile okul idarecileri katıldı.

Törende konuşan Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, Mersin’de böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şampiyona boyunca takımların her ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Tarakçı, “Centilmence ve izleyicilere keyif veren müsabakalar izletmeniz temennisi ile tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından her iki grupta müsabakalara başlandı .

Kaynak: İHA