Şenol Güneş: Fenerbahçe Gergin Ortamı İyi Kullandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor koşullarda oynanan müsabakada Fenerbahçe’nin gergin ortamı iyi kullandığını söyledi.

Güneş, 3-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, “Zor koşullarda bir maç oynadık, bizim için de Fenerbahçe içinde. Fenerbahçe bu koşulları, gergin ortamı soğukkanlı bir şekilde, iyi kullandı. Oyuna iyi başlayamadık ve golü erken yedik. Maçın tamamına bakılırsa takım olarak da bireysel olarak iyi değildik. Futbolu konuşmak da çok doğru değil. Futbol adına bugün de çok şey yapmadık. Bir hafta evvelde söylemiştim, bugünden itibaren futbol konuşmak doğru değil. Gergin ortamın yansımalarını gördük. Öncelikle bunların düzelmesi gerekir derken tam tersi düzelmeyeceğini gördük. Umarım gelecek dönemde bunların düzelmesi için adımlar atılır. Atılamayacak gibi görünüyor. Giderek kangren halini alıyor. Zaten kazanamayan bir takım görüntümüz vardı. Ama bugün koşullar itibariyle dikkat dağınıklığı daha fazla olan bir takım olduk. Rakip de bulduğu golle kontrolü eline geçirdi. Dolayısıyla bugün galibiyeti hiç hak etmedik, gerginliğin ortamın artması beni üzmüştür. Maalesef böyle bir dönem yaşıyoruz.'' dedi.

Saha içerisinde gerginliğin devre arasında da devam ettiğini dile getiren Güneş, herkesin birbirine saldırdığı, itiş kalkışın olduğu bir ortam gördüğünü belirtti.

Güneş, bu olayların bitmesi için ne yapılması gerektiği şeklindeki sorusu üzerine, “Bugünkü sorunları mevcut düşünce yapısıyla değiştiremeyiz. Mevcut sorunlar, bugünkü düşünceler zaten. Bu düşünceyi ortadan kaldırmak mümkün değil. Gece gidip taraftarların rakip takıma bağırması doğru değil. Suç varsa ceza olmalı. Bugün sahaya bir şey atıldıysa ceza almalıyız. Biz değil, herkes almalı. Suça karşı aynı duramazsanız adalet sağlanmaz. Bir suç varsa ceza alacağız, bana verip başkasına vermediğin zaman bu devam edecektir. Fenerbahçe sahasında bize küfür etmediler mi ettiler. Ama ben bunu söylemedim. Edildiği zaman söylenmesi mi gerekir, ceza alınması mı gerekiyor. Edildiyse ceza verilmesi lazım. Bizim görevimiz toparlamak olmalı. Bugünkü koşullar toparlamaya değil, ayrıştırmaya hazırlıyor.'' açıklamasını yaptı.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho, Fenerbahçe karşısında planladıkları oyunu oynayamadıklarını söyledi.

Rakiplerinin kendilerinden daha iyi oyladığını ifade eden Brezilyalı futbolcu, “Maçın başında yedeğimiz golle geriye düştük. Gergin bir maçtı. Fenerbahçe iyi bir takım, iyi kapandılar, alanı iyi daralttılar, bu işimizi zorlaştırdı. Artık tüm gücümüzle önümüzdeki Beşiktaş maçına hazırlanacağız.'' dedi.

Bordo-mavili ekibin Arjantinli futbolcusu Gustavo Colman da maçta yaşanan gerginliğin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Fenerbahçe karşısında kötü oynadıklarını anlatan Colman, “İstanbul’da oynanan maçın gerginliği buraya yansıdı. Bu durum bizi olumsuz etkiledi. Biz bu gergin atmosferde oynamamız gereken oyunu, göstermemiz gereken dayanışmayı gösteremedik ve ortaya böyle bir sonuç çıktı.'' ifadelerini kullandı. Colman, taraftarların sahaya attığı yabancı maddelerle ilgili olarak ise top her taca, kornere çıktığında rakibe bir şey atmaya kalkmanın futbola yardımcı olmayacağını vurguladı.