Orduspor, Finali Garantiledi

Spor Toto Kupası A Grubu'nda oynadığı 5 maçı da kazanan Orduspor, gruptan çıkarak final oynamayı garantiledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Kasım Çıkla, Orduspor’un Süper Lig’in flaş takımlarından birisi olduğunu belirterek, amaçlarının genç oyuncuları kazanmak olduğunu söyledi.

Çıkla, “Bu akşam toplamda 8 genç oyuncuyla mücadele ettik. Zaten bütün amacımız bu genç oyunculara yer vermekti. Gördüm ki bu genç oyuncularımız her maç biraz daha üzerine koyuyorlar. Bulduğumuz 3-4 pozisyonu değerlendirseydik bu akşam buradan kesinlikle mağlup ayrılmazdık. Ama bizim için çok önemli değil. Bizim için genç arkadaşlarımızın aşama yapması. Burada çok mutluyuz. Ben özellikle bu akşamki oyundan çok çok memnunum” dedi.

Samsunsporlu Adem Alkaşi, maçın skor açısından önemi olmadığını, amaçlarının genç oyuncuların takıma uyum sağlaması ve tecrübe kazanması olduğunu vurguladı. Alkaşi, “Karşımızda Süper Lig takımı Orduspor vardı. Genç arkadaşlarımız iyi mücadele etti. Tabii ki skor önemli değil diyorum ama herkes skor almak için oynuyor. Mağlup olduğumuz için çok üzüntülü değiliz açıkçası. Çünkü genç arkadaşlarımızın gelişim göstermesi bizi daha çok mutlu ediyor” diye konuşurken, genç oyunculardan Yasin Uzun, “Öncelikle Samsun formasını giymek bizim için çok güzel bir duygu. Bugün sahada çok iyi mücadele vardı. Pozisyonlar vardı ama değerlendiremedik” ifadelerini kullandı.

CUPER: “FİNALE ÇIKTIĞIMIZ İÇİN SEVİNÇLİYİM”

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, bugünkü oyundan memnun olduğunu belirtti.

Cuper, “İlk yarı fena oynamadık. Ama ikinci yarı çok daha istekliydik çok daha iyi oynadık. Genel hatlarıyla memnun olduğumu söyleyebilirim ama açıkçası, daha önce söyledim tekrar ediyorum, oyuncularımı motive etmekte zorlanıyorum. Ama oyuncularımı tebrik ediyorum. Çünkü peşpeşe 5 maçı kazanmak kolay değildi. Şu anda gruptan çıkmayı garantiledik, grup lideri olarak final oynayacağız. Bundan dolayı sevinçliyiz” açıklamasında bulundu.

Orduspor kaptanı Ali Çamdalı ise Samsunspor’un dirençli bir takım olarak karşılarına çıktığını kaydederek, “Bu kadar zorlanacağımızı beklemiyorduk. Pozisyonları değerlendirebilseydik daha çok atabilirdik. Karabük maçı öncesi amacımıza ulaştık. Artık bundan sonra finale bakacağız” dedi.

Hasan Kabze ise, “Mahalle maçı oynasanız takdir edersiniz ki kazanmak için oynuyorsunuz. Burada 5 maçın 5’ini de kazanmak gerçekten güzel bir duygu. Finale kaldık. İnşallah Spor toto Kupası’nı Ordu’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA