Malatya'nın Basketbol Yıldızları Konya'da Kupa Peşinde

Malatya Konak Kız Teknik ve Meslek Lisesi basketbol takımı, Genç Kızlar Basketbol Grup Müsabakaları'nda birinci olarak yarı finale çıktı.

Ekip, 7-11 Mayıs tarihleri arasında Konya'da yapılacak yarı final maçlarında Malatya'yı temsil edecek.

Konak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 2011-12 yılında öğretime açılmıştı. Açılışının ilk yılında basketbol takımı kuran okul, Malatya finallerinde Konak Anadolu Lisesini 62-56 yenerek şampiyon olmuştu. Ardından Trabzon'da yapılan grup müsabakalarına katılan ekip, Trabzon temsilcisi müsabakaya çıkmayınca hükmen galip sayıldı. Erzincan temsilcisini 74-29 ve Ağrı'yı 94-12 yenen Malatya ekibi, Konya'da yapılacak yarı final maçlarına katılmaya hak kazandı.

Okul Müdürü Semiha Çoban, "Malatya şampiyonu olduktan sonra, kazanmanın değil spor yapmanın önemli olduğunu söylemiştik. Şimdi de aynı düşüncedeyiz. Basketbolda ki başarı bizi mutlu ediyor ancak öğrencilerimizin spor yapması daha mutluluk verici. Çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen aileleri ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konak Kız Teknik ve Meslek Lisesi basketbol takımını beden eğitimi öğretmeni Eda Avcı çalıştırıyor. Basketbolcuların isimleri ise şöyle: Duygu Çanak (takım kaptanı), Esengül Kaya, İremnur Akkayüz, Goncagül Kaya, Esra Uzan, Sena Nur Demirtaş, Cansu Yılmaz, Kübra Karagöz, Ebru Yavuz, Ayşenur Doğanşahin ve Nesrin Mutlu .

Kaynak: İHA