Edremit’te Şampiyon Takıma Görkemli Kutlama

Alanya'daki Kadınlar 2. Lig Play-Off maçlarında Edremit Belediyespor, Güre Belediyespor'u 60-48 yenerek Basketbol Kadınlar 1. Lig'e yükselince Edremitliler Cumhuriyet Meydanı'nı karnaval alnına çevirdiler.

Güre Belediyespor ise şansını Eylül ayındaki Play-Out'a bıraktı. 2012–2013 sezonunda Edremit Belediyespor ile beraber Çankaya Üniversitesi TKBL'nde mücadele edecek Kadınlar İkinci Ligi Play-Off Final Grubu İkinci Tur mücadelesi Alanya'da oynanan maçlarla sona erdi. Edremit Belediyesi sezonu şampiyon olarak tamamlarken ikinci olan Çankaya Üniversitesi ile birlikte 2012-2013 sezonunda Kadınlar Birinci Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandı. 2012-2013 sezonunda Kadınlar Birinci Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Edremit Belediyespor kadın basketbol takımını akşam saatlerinde onlarca Edremitli konvoylar halinde soğuktulumba mevkiinde karşıladı. Yaklaşık 20 araçlık konvoy halinde Edremit Cumhuriyet Meydanı'na gelen Edremit Belediyespor kadın basketbol takımını taşıyan otobüs ve ellerinde kupa ile bir kamyonetin üzerinde ilçeye giriş yapan takımın geçtiği güzergah üzerinde yakılan ateşler arasından geçerek kutlamaların yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Daha önceden kurulan sahnede isimleri tek tek okunan basketbolcular sahneye çıktılar. Daha sonra Edremit Belediye başkanı Tuncay Kılıç basketbolcuları tek tek kutladıktan sonra yaptığı açıklamada, "Edremit’imize gelecek sene Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gelecek. O oyuncularla o yöneticilerle o insanlarla beraber Edremit sokaklarında beraber yürüyeceğiz." diyerek şöyle konuştu:"Biz Edremit olarak hiçbir şeyden yılmadık. Hiçbir şeyden yorulmadık. Zor günlerde hep beraber olduk. İnandık sizlerde arkamızda hep bizi desteklediniz. Bu birliktelik ise bize bu zaferi getirdi."Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri altında grup Ülkühan’ın şarkılarıyla gece boyunca eğlendiler. Edremit Belediyesi takımının Antrenörü Caner Yıllar ve takım kaptanı Seda Atlı törenin ardından değerlendirmelerde bulundu. Antrenör Caner Yıllar finaller öncesinde 3 oyuncusunun sezonu kapattığına değinerek, “Sakatlıklar yüzünden Karaman'da istediğimiz oyunu oynayamamıştık. Alanya'da küllerimizden doğduk. Basın toplantında da söz vermiştim ve şampiyon olarak lige çıkacağız demiştim. Bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce 4 kez birinci lige şampiyon olarak takım çıkarmıştım, bu beşinci denememdi. Buradan da başarılı olarak çıkmış olmaktan ayrıca mutluyum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Hepsi büyük özverilerle oynadılar. Umarım gelecek sezon Edremit halkına basketbol adına daha güzel mutluluklar yaşatırız. Türkiye Basketbol Federasyonu'na da bu organizasyon için teşekkür etmek istiyorum. Her şey gerçekten çok güzeldi.” dedi.

Edremit Belediyesi Takım Kaptanı Seda Atlı ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bir sezon bu gün için uğraştık. Çok inandık ve savaştık. Sonunda da başardık. Bu benim Caner Ağabey ile ikinci şampiyonluğum. Çok mutluyum. Belediye Başkanımız ile birlikte bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.