Arena'daki Meşalelerin Sırrı Ne?

Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş’ın 87. dakikada bulduğu beraberlik golünden sonra organize bir şekilde tribünde meşale yaktı, Arena’yı sis bulutu kapladı. Cim-Bom son dakikalarda top çevirirken, meşalelerin, Kartal’ın muhtemel galibiyet sayısını engellemek için yakıldığı iddia edildi

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbide eşine rastlanmamış bir meşale organizasyonu gerçekleştirildi.
Karşılaşmada son bölümlere 2-0 galip giren Cim-Bom 'un, 86. ve 87. dakikalarda üst üste yediği şok goller, Türk Telekom Arena 'da buz gibi bir hava estirdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunması nedeniyle beraberlerinde stada getirdikleri meşaleleri, Beşiktaş 'ın beraberlik golünden sonra toplu halde yakmaya başladı.
Stadı kısa süre içinde kalın bir sis bulutu kaplarken, her iki takım futbolcuları önlerini görmekte bile zorlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, getirdikleri meşaleleri yakmaya başlarken, stat hoparlörlerinden uyarı yapılmak zorunda kalındı.

Galatasaraylı taraftarların, Beşiktaş 'ın beraberlik golünden sonra hep birlikte meşale yakması çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Sarı-kırmızılıların, Beşiktaş 'ın olası galibiyet sayısını engellemek için böyle bir organizasyon yaptıkları ileri sürüldü.
Galatasaraylı oyuncuların, 2-2 'den sonra tempoyu düşürerek şaşırtıcı bir şekilde kendi aralarında top çevirmeye başlamaları da dikkat çekti. Cim-Bom dün akşam mucizevi şekilde sahadan yenilgiyle ayrılsaydı, Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı 'nda oynanacak derbide şampiyonluğa ulaşmak için kazanmak zorunda kalacaktı.

BÜYÜK PROTESTO
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 'in cezası nedeniyle yedek kulübesi ve soyunma odasına giremediği Beşiktaş derbisinde, sarı-kırmızılı ekibin başında yardımcı antrenörlerden Ümit Davala yer aldı. Karşılaşma öncesi basına dağıtılan esame listesinde, Galatasaray 'ın teknik direktörü olarak Terim 'in yardımcısı Ümit Davala 'nın ismine yer verildi.
Galatasaraylı futbolcular, Fatih Terim 'e verilen üç maçlık ceza nedeniyle derbiden sonra medyaya hiçbir açıklama yapmadı. Lig TV 'ye kısa bir röportaj veren Fatih Terim 'in yardımcısı Hasan Şaş ise “Normalde benim burada olmamam lazımdı. Fatih hoca cezalı. Türkiye 'de kimler ne ceza almazken, hocamız basın toplantısına bile katılamıyor. Bu da futbol ayıbıdır. Futbolun ayıbı olduğu yerde benim futboldan konuşmam da doğru olmaz, bu nedenle konuşmuyorum” diyerek basın toplantısından ayrıldı.