Olaylı Maçta Fenerbahçe 3 Puanı 3 Golle Aldı

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan olaylı maçta Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor koşullarda bir maç oynadıklarını ve Fenerbahçe'nin bu koşulları soğukkanlı bir şekilde kullanarak kazanmasını bildiğini söyledi.

Güneş, golü erken yediklerini belirterek "Maçın tamamına bakarsak iyi değildik. Futbol adına bir şey yapmadık. Hücumda ve savunmada özgüven olarak iyi oynayamadık. Rakip golle birlikte oyun kontrolünü ele geçirdi. Maçı hiç hak etmedik. Asıl üzüntü veren şey gergin ortamın gittikçe artması. Fenerbahçeseyirciden olumsuz etkilenmedi. Taraftar farklı şekilde takımımızı desteklemeliydi. Golün erken gelmesi ve tempoyu yakalayamadığımız için sıkıntı yaşadık. Zaman zaman parlamalar oldu ancak yardımlaşarak oynayamadık, Fenerbahçe bunu iyi kullandı" dedi.

Sahada yaşanan olaylar ve gerginlikler ile ilgili Güneş "Bütün bu koşulların sebebi mevcut sorunların ortadan kalkmaması. Bu düşünceyle mevcut sorunları çözemeyiz, çünkü mevcut sorunlar bugünkü düşünce yapısının ürünü. Maç kaybettiğimiz zaman gergin ortamda bunu devam ettireceğimiz bir görüntü var. Daha öncede söylediğim gibi futbolun birleştirici tarafının geriye gittiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Süper Final maçları sonrasında 3. sırada olduklarını kaydeden Güneş, "Rakibimiz bugün berabere kaldı. Ancak hala iddiamız devam ediyoruz. Şimdi öğrendik maç cumaymış, neden Cuma onu da bilmiyorum. O da ayrı bir dert" diye konuştu.

Güneş, ilk yarının bitişi ile birlikte devre arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "İlk yarı sonunda saha içindeki gerginlik devre arasında devam etti. Tercüman, oyuncu, antrenör, yönetici her şey karıştı. Herkesin birbirine saldırdığı itiştiği bir ortam gördüm. Emre'nin annesine küfür edildiği söylendi, üzüldüm. Başkanın Semih'e şikayeti oldu. Sadece Fenerbahçeli oyuncuların değil tüm oyuncuların konuşması lazım. Ben olayların hepsini görmedim. Çözüm yapmak için bugünkü sorunları mevcut düşünceyapısıyla değiştiremeyiz. Ben geçen hafta çok samimi düşüncelerimi söyledim. Seyircinin küfür etmesi, gece gidip orada (Fenerbahçe'nin kamp yaptığı otelin sahilinde) bağırması doğru değil. Suç varsa cezası olmalı. Ancak biz değil herkes almalı. Suça karşı aynı duramazsanız adalet olmaz. Biz burada suç varsa ceza almalıyız. Bana verip de başkasına vermediğin zaman bu devam edecek. Bu başkasına da aynı şekilde bize küfür etmediler mi? Ettiler ama ben söylemedim bunu. Kim yapmışsa ceza almalı. Bizim görevimizbunları toparlamak ancak bugünkü zeminde toparlamak için değil ayrıştırıyoruz. Bu böyle devam ettiği müddetçe, sonuçlara bakarak ben 3 puanı aldıktan sonra aynı şeyi söylemiyorsam bu düşünce yapısının değişmesi lazım. Bugün itibariyle maçı alsaydık da başarısızdık ancak yine şampiyon olma şansımız yoktu" şeklinde konuştu.

Zokora'nın Emre'ye sert girdiği pozisyonla ilgili olarak Güneş, "Zokora'yı alkışlatmak için oyundan almadık, iyi oynadı. Hareket olarak yanlıştı, hakemin takdiri sarıydı, kırmızı da olabilirdi. Her hareketi yorumlayamayız. Daha önce de olabilirdi. Rakibe bastığı zaman kontrollü olmalıydı. Bunları yapsa zaten maçı kazanabilirdik. Algılama çok farklı. Geçen hafta iyi niyetle bir şeyler paylaştım ancak insanların nasıl algıladığına bağlı. Bu düşünce yapısıyla hiçbir şey çözemeyiz. 3 Temmuz değil dahaötesine gitmek lazım. Bu sadece sporda değil, suç varsa cezası çekilmeli, esnek olunmamalı. Bu saha içinde de dışında da komşuluk ilişkilerde de devlet dairesinde de aynı. Bu maçla ilgili her şey söylenebilir, ceza alabiliriz, bu normal. Bu işin bir tarafı. Oyuncu tekme atmışsa ceza alır, bu kadar basit. Bu kurallar herkese göre olmalı. Böyle hissetirilmeli. Adaleti hissetiremediğin yerde bunlar oluyor. Bugün itibariyle herkes aynı gözle bakıyor. Kim kime güveniyor? Güven duygumuzu kaybetmemizin sebebiadaletsiz yaklaşım" dedi.

" 'Gerginlik olmasın' diye tribünlere gittim" diyen Güneş "Ne atıldığını bilmiyorum. Karabük'te de bize oldu. Emre düştü, ben de gittim yardımcı oldum. Seyirci atmaması lazım. Ama yine oldu. Biz hata yapmışsak rakip takımın bunu kullanması normaldir" açıklamasında bulundu.

Trabzonsporlu futbolculardan Gustavo Colman, çok kötü oynadıklarını belirterek "Epey kötü oynadık. İstanbul'da yaşanan gerginlik buraya yansıdı. Rakibimiz iyiydi. Bu atmosferde göstermemiz gereken dayanışmayı gösteremedik ve böyle bir sonuç ortaya çıktı" dedi

Colman, özeleştiri de yaparak "Top her dışarı çıktığında rakibe bir şeyler atarsanız bu futbola iyi yansımaz. Bunun sıkıntısını çektik, oyun soğudu. HER 3 dakikada bir bir şeyler atılıyor. Bunlar Emre'ye geliyor ya da gelmiyor bu önemli değil. Bu ne bize ne rakibe yardımcı oluyor. Futbolda akışkanlığı yakalarsanız başarılı olursunuz" ifadelerini kullandı

Brezilyalı futbolcu Alanzinho ise "Zor bir karşılaşmaya çıktık. Düşündüğümüz oyunu oynayamadık. Rakibimizi tebrik edelim. Gergin bir maçtı. Hemen maçın başında geriye düştük. Geriye dönmeye çalıştık ama kabul edelim. Fenerbahçe iyi bir takım, iyi kapandı, alanı iyi daralttı. iyi mücadele ettiler. Onları tebrik ediyoruz. Bizim için oynanacak bir maç daha var, artık ona konsantre olacağız" açıklamasında bulundu

FENERBAHÇE CEPHESİ Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, "Maçla ilgili konuşmayacağım, maç ortamı yoktu burada. İçimden futbolla ilgili hiçbir şey söylemek gelmiyor. Maçın dışında konuşmak lazım. Düşüncelerim yanlış anlaşılmasın ancak niye bu hale geldi bunun düşünülmesi lazım. Her şey var, nefret, şiddet, her şey. Bu şartlarda kazanmayı başaran futbolcularımı kutluyorum, söyleyecek bir şey yok. Sorunlar bir bütün. Hepimiz. Herkes aynaya bakmalı. Mesela aynaya bakmak,objektif olabilmek. Bunu başarma şansımız az. Herkes direkt olarak kendini masum, diğer tarafı suçlu düşünüyorum. Aynaya bakmadığımız sürece hiçbir şey çözemeyiz. 2 kulüp de güzide kulüp. Ama çıkıyorsun sahaya,tekme tokattan başka bir şey yok. Hakemle ilgili bir şey bu. Tabii ki gerginlik anlaşılabilir bir durum şehirle alakalı, esneklikleri anlayabiliyorum ama öbür taraftan tekmeler havada uçuşuyor, burada hakemlik gerekiyor. Hakemlerin daha adaletli nispeten daha adil davranmaları gerekiyor. Hakemlerde buortamda psikolojiyi yaşamakla birlikte maçın zıvanadan çıkmasını engellemesi gerekiyor" dedi.

Kocaman, "Sizin hatanız nedir özeleştiri yapın ?" sorusu üzerine "Burası itiraf etme yeri mi? Herkes itiraf edecekse oturalım konuşalım. Özet olarak aynaya bakmadığımız sürece çözemeyiz. Bu maç trafiğinden sonra, 22 Nisan'dan beri 3 günde 1, 14 günde 5 maç oynuyoruz. Galatasaray maçı için o kadar uzun bir süre var ki. 6 günlük süre var. Çok şeyler değişecek. Zihinsel yorgunluğumuz var. 6 günün 2 günü oyuncuları değerlendireceğiz, sonrasında Galatasaray maçına yoğunlaşacağız. Şahsım adına, hayata bakışaçımla ilgili, çok şükür bugünü gördük" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ise karşılaşma ile ilgili söylenecek bir şey olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Kazandığımız için, inancımız gerçekleştiği için mutluyuz. Zor olacağını biliyorduk. Trabzonspor'u tebrik ediyorum, halkıyla, taraftarıyla dün akşamdan beri müthiş motivasyonu vardı. Güzel oynadık, sadece bunları söyleyebilirim. Tüm taraftarımıza sesleniyorum, bugün bizimle olmayanlar dahil hepimizle gurur duyulması gerekiyor, bu takımla her yere gidilir. Maçın gerginliği çok büyüktü. Sadri başkan da indi aşağı. İstenmeyen olaylar da oluyor, her şeyin sahada kalması lazım. Fazla büyütmemek lazım.Trabzonspor'un da bir hedefi var, Avrupa'ya gitmek istiyor. 2 takım da çok fazla istediği için gerginlikler oldu ancak bunları büyütmemek lazım. Sadri başkan ağır konuşmuş, ama yumruklaşma yok. Biz çirkeflik ne yaptık? Takım arkadaşlarımızın çirkeflik yaptığına katılmıyorum. Anons yapan arkadaş bile 'tahriklere kapılmayın' diyor. Zokora'nın Emre'ye yaptığı vesaire bunlar maç içinde olabilir. Beyaz mendil içinde taş çakmak atıyorlar. Habire ortaya bir şeyler atılıyor. Gerginlik olacaktır, biz şampiyonluğa,onlar Avrupa'ya gidiyor. Kimse Fenerbahçe'yi tebrik etmiyor neden? Çünkü kimse o kadar büyük değil. Herkes şimdi de size söylüyorum, Trabzonspor seyircisinin dün akşamdan başlayan, denizden kuşatmayla başlayan konsantrasyonunu tebrik ediyorum. Emre'nin korner kullanılması bizim taktiğimiz. Zokora ve Emre ilk maçta sarmaş dolaş oldular, ama bunu büyüklerimiz olayları nerelere getirdi. Biz saha içindeki şartlar dışına çıkamıyoruz. Bütün stadın emre bilmem ne bilmem ne diye bağırması nedir? Bir şey yapıyorsakarşılığını alırsın." Fenerbahçeli defans oyuncusu Bekir İrtegün ise "Zor bir akşam olacağı belliydi. Stresli maç oldu. Oyun karakterimizi sahaya yansıttık. Bu gergin ortamda davranmamız gerektiği gibi davrandık. Çok şükür istediğimizi aldık. Galatasaray maçına bu şekilde giriyoruz, bunu da başardık" açıklamasında bulundu. OLAYLAR MAÇ SONRASI DA SÜRDÜ Karşılaşma sonrasında futbolcuların ve protokol mensuplarının çıktığı VIP girişi önünde toplanan taraftarlar stattan çıkan pet şişe, taş, cam şişe, yumurta benzeri yabancı maddeler attı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de atılan yumurtalardan nasibini alırken, taraftarlar stattan çıkışı engellemeye çalıştı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kaptanı Emre Belözloğlu aleyhine protestolarını sürdüren taraftarları Trabzonspor Yöneticisi Recep Denizer ve polis ekipleri kızgın taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Fenerbahçe kafilesini taşıyacak otobüsün taşlanması sonucu camları kırıldı. Bunun üzerine Fenerbahçeli yöneticiler ve futbolcular Çevik Kuvvet'e ait 2 ayrı otobüsle stattanayrılarak havalimanına geçti .

Kaynak: İHA