Kimsenin Annesi Küfrü Hak Etmiyor

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Zokora ile Trabzonspor maçında yine gergin anlar yaşadı yine günün adamı oldu. Maç sonunda annesine küfür edilmesine tepki gösterdi, şampiyonluk şansını yorumladı..

“Bugün maçın adamı seçilmişim ama ondan önce konuşacak çok şey var. Orkun Yazgan maç öncesinde sabah aradı ve Gol atacaksın dedi, golün tarifini aynen böyle yaptı. Onun kalbinin temizliğine veriyorum bu golü. Bugün çok konuşulacak şey var, en azından ben öyle düşünüyorum. Geçen hafta Şenol Güneş, bu hafta da Aykut hoca söyleyecektir, ikisi de çok değerli insanlar. Ancak futbolda bazı şeyler o kadar koptu ki, bu iki insanı ayrıştırabiliyor. Ben 32 yaşımdayım, hatalar da yaptım geçmişimde. Bugün her 2 dakikada bir anneme küfür etti taraftarlar. Bana küfür eden arkadaşlarımın yüzüne bakarak diyorum ki; bugün evlerine gittiklerinde kendi annelerinin elini öpsünler. Kimsenin annesi küfrü hak etmiyor. Herkes hatalarından dolayı eleştirilebilir, ve yargılanabilir. Geçmişte ben de hatalar yaptım, bugün yaptığımı düşünmüyorum.. Kimsenin annesi küfrü hak etmiyor. Benim annem hiç hak etmiyor. Trabzonlular çok istiyorlarsa gidip kendisini görebilirler, benim bütün ailem Maçka 'da yaşıyor. Gitmek görmek isteyen varsa görebilirler”.

“Maça gelirsek, maça iyi başladık, gerginlikler bize yarıyor diye düşünüyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Şampiyonluk fırsatı elimize geçti. Ligi normal şekilde bitiren Galatasaray 'dı. Biz ise şampiyonluk için elimize bir fırsat geçirdik. Kim şampiyon olursa olsun Türkiye 'de artık bazı şeylerin gözden geçirilmesi lazım. Türkiye 'nin en kariyerli futbolcularından biri olarak başta ben, yöneticiler, başkanlar, medya mensupları elini vicdanına koyup hareket ederse güzel günler gelecektir. Bugün bir milat olsun benim ve Türk futbol adına. Futbol bu kadar ölüm kalım değil. Bunları herkesin bilmesi gerekiyor. Futbol hayatta her şey değil. İnsanın ailesi şerefi ve namusundan önceye gelecek bir şey değil”.

“Çok önemli bir periyottan geçtik. Bu sene başı itibariyle çok zorlandık. Büyük seyircimiz önünde Galatasaray 'ı yenip kupayı kaldırmak istiyoruz Futbol bu, yapıp yapamayacağımızı bilmiyoruz, Allah bilir bunu ancak. Tabii başkanımızın dediği gibi 'zafer inananlarındır '. Biz de inanıyoruz. Geçen sene haksızlığa uğradıysak ki ben uğradığımızı düşünüyorum, cumartesi günü de inşallah yüzü gülen bilen oluruz.”