Kasımpaşa-TKİ Tavşanlı Linyitspor Maçının Arından

Bank Asya 1. Lig'in 33. Haftasında kendi evinde ağırladığı TKİ Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 mağlup olan Kasımpaşa ilk iki şansını kaybetti.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maç sonrasında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Metin Diyadin, ellerinde olan Süper Lig'e doğrudan çıkma fırsatını kaybettiklerini belirterek, "Maç öncesi biz galip geldiğimiz takdirde Süper Lig'e çıkacağımızın bilincindeydik. Bizim için final maçıydı. İlk yarı çok kötü oynadık. Frikikten yediğimiz bir golle geri düştük. İkinci yarı ofansif hamleleri yaptık. Ama maalesef elimize gelmiş olan süper lig fırsatının ilk raundunu kaybettik. İç sahada böyle birfırsatı tepmememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kasımpaşalı futbolcu Hüseyin Kala basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, TKİ Tavşanlı Linyitspor'u tebrik ederek, "Duran top sonucu geri düştük. Ancak en azından bir beraberlikle çıkmalıydık. Matematiksel olarak ilk iki şansımızı kaybettik. Play-offlar'da kazanarak süper lige çıkmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kasımpaşalı bir diğer oyuncu Gökhan Güleç ise, kendi evlerinde kendi ellerinde olan bir şampiyonluğu kaybettiklerini dile getirerek, "Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Rakibimizin attığı çok güzel bir golle geri düştük. Ondan sonra da tüm hamleleri yapsak da olmadı ve kendi evimizde mağlup olduk" diye konuştu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Levent Devrim, iki takım için de önemli bir müsabaka olduğunu söyleyerek, "Hem rakibimiz ve bizim ligdeki konumuz gereği burada mutlak puan alma zorunluluğumuz vardı. Son haftaya taşımak istemiyorduk. Son 5 haftadır inanılmaz bir çıkışımız vardı. Geçen hafta lideri yenmiş bir takımın deplasmanda da olsa 2.'sini yenebileceğini biliyordum. Bunu da başardığımız için çok mutluyum. Ben antrenörlük hayatım boyunca böyle karakterli bir futbolcu grubu görmedim. Hepsineçok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Gelecek hafta Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacaklarını ifade eden Devrim, "Biz gelecek hafta Erciyes ile içeride oynayacağız. Bu maçı da kazanmak isteyeceğiz. Linyitspor içeride dışarıda tüm maçlarını kazanmak için oynar" yorumunu yaptı.

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu oyuncu Nwankwo Kingsley, ligde kalma adına oyuncu arkadaşlarıyla birlikte söz verdiklerini vurgulayarak, "Bu maçı kazanıp ligde kalmak istiyorduk. Bu olayı Tavşanlı'ya bırakmak istemiyorduk. Bunu da yaptığımız için çok mutluyum. Kasımpaşa'da bugün şampiyon olmak için sahaya çıkmıştı. Taç çizgisi kenarında bir pozisyonda taraftarlar bana çok kızdı. Ancak bende takımımızı sahada tutmak için mücadele ettim. Küme düşmemek için mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un ve maçın tek golünü kaydeden Mesut Saray ise, şöyle konuştu: "Öncelikle galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla inanmıştık. İyi bir çıkışımız vardı. 5 haftadır yenilmiyorduk. Buraya 3 puan için gelmiştik. Geçen hafta da lideri yenmiştik. Bugün bizi desteklemeye gelen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Attığım güzel gol ile galip gelmemiz de beni ekstra mutlu etti. "

Kaynak: İHA