Galatasaray, Maçını Kazanıp Beşiktaş'ın Kaybetmesini Bekleyecek

Spor Toto Süper Final'de lider Galatasaray, sezonu şampiyon tamamlayabilmek için kendi sahasında Beşiktaş'ı mağlup ederek en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Trabzon'da puan kaybetmesini bekleyecek.

Sarı-kırmızılı takım, bugünkü maçını kazanır, Fenerbahçe de Avni Aker'de yenilir veya berabere kalırsa Galatasaray, şampiyonluğunu ilan edecek. Eğer bu akşam Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını kazanırsa şampiyonluk gelecek hafta sonu Kadıköy'de oynanacak derbi maçın ardından belli olacak.

Hafta içinde kendi sahasında Trabzonspor ile berabere kalarak bir anda moralleri bozulan Galatasaray, rakibinin bir gün sonra Beşiktaş'a yenilmesiyle hem nefes aldı hem de puan farkını üçe çıkarmıştı.

Öte yandan Teknik Direktör Fatih Terim, Beşiktaş maçı öncesinde kadroda Milan Baros sürprizi yaptı. Daha önceki maçlarda ileri uçta Elmander ile birlikte görev yapan Necati Ateş'in yerine Milan Baros, bugünkü derbide ilk onbirde görev yapacak.

Zorlu randevu öncesinde sarı - kırmızılı takımda sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.

CEZALI TERİM, TRİBÜNDE OLACAK

Bu arada çarşamba akşamı Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada müsaba hakemine yönelik hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından üç resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı verilen Fatih Terim, takımın başında sahada yer alamayacak. Tecrübeli hocanın, sahayı en rahat şekilde görebileceği bir yerden maçı izleyecek. F

ENERBAHÇE GALİBİYETİ BEŞİKTAŞ'A MORAL VERDİ

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na kötü başlangıç yapan üst üste üç maçı kaybederek ligde üçüncü olma yolunda büyük yara alan Beşiktaş, perşembe günü kendi sahasında Fenerbahçe'yi yenerek tekrar umutlandı. Bu akşam Beşiktaş, Galatasaray'a yenilir ve Trabzonspor'da kendi sahasında Fenerbahçe'yi yenerse Avrupa Kupaları'na direk katılma hakkını kaybedecek. Zorlu randevu öncesinde Fenerbahçe ile oynanan maçta sakatlanan Egemen Korkmaz'ın oynayıp oynamayacağı son ana kadar belli olmasada tecrübeli oyuncu Teknik Direktör Tayfur Havutçu tarafından ilk onbirde görevlendirildi.

TAKIM KADROLARIStat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Orkun Aktaş, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk, Melo, Emre Çolak, Milan Baros, Elmander
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Egemen, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Simao, Ernst, Fernandes, Veli, Quresma, Almeida