Eskrim Türkiye Yıldızlar A Kupası Sona Erdi

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Adıyaman Cumhuriyet Spor Salonu'nda yapılan Yıldızlar-A Türkiye Kupası müsabakaları sona erdi.

2 gün boyunca devam eden müsabakaların sonunda Yıldız Kızlar ve Erkekler A Türkiye Kupası Epe ve Flore branşlarında dereceye giren sporcular Milli Takım'a gidecek.

Dereceye girenlere kupalarını veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, çok keyifli bir organizasyonda centilmence müsabakalarını tamamlayan sporcuları kutladığını belirterek, ''Burada yenen ya da yenilen demiyoruz. Çünkü spordaki centilmenliği ve kurulan güzel arkadaşlıkların yansımalarını hep birlikte gördük. Ben bu organizasyonu gerçekleştiren ve emek verenleri kutluyor, tüm sporculara başarılar diliyorum''dedi.

Adıyaman'da özellikle salon sporlarının yaygınlaştığına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise şunları kaydetti:

''İlimizde eskrim sporu yeni gelişmekte olan bir branş. Ancak genç sporcularımızın elde başarılar bizleri çok mutlu etti. Ben 16 ilden Adıyaman'a gelen tüm sporculara ve değerli hocalarımız ile Eskrim Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Genç sporcularımızın gelecekte birer milli sporcu olarak uluslar arası başarılarla ülkemizi Avrupa'da temsil edeceklerine inanıyorum.''

Adıyaman'da düzenlenen Yıldızlar A Türkiye Kupası müsabakalarının sonunda, Bayanlar Epe branşında, Aybüke Öztürkmen birinci, Dilara Ünal ikinci ve Berfin Şevval Alabaş ile Nisanur Özkalaycı üçüncülüğü paylaştı.

Bayanlar Flore branşında ise Övgü Doğruyol birinci, Melike Fırat ikinci ve Zeynep Fırat ile Eylül Yazar üçüncülüğü paylaştı .

Kaynak: AA