Altın Boynuz Yol Koşusu Yapıldı

Kadir Has Üniversitesi'nin geleneksel Altın Boynuz Üniversite ve Liselerarası Yol Koşusunda erkekler dalında birinciliği Ankara'dan gelen Gazi Üniversitesi öğrencisi Erkan Kuş kazandı.

Bu yıl 10'uncu düzenlenen Kadir Has Üniversitesi geleneksel Altın Boynuz Üniversite ve Liselerarası Yol Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Erkeklerin 5 ve kızların 2,5 kilo metre koştuğu koşuda erkekler dalında birinciliği Ankara'dan gelen Gazi Üniversitesi öğrencisi Erkan Kuş kazandı.

Toplam 120 civarında sporcu öğrencinin katıldığı yarışmada ilk önce Üniversiteli ve liseli erkek öğrenciler koştu. Kadir Has üniversitesi önünde başlayan koşu tekrar aynı noktada sonlandırılırken erkekler birinci olabilmek için 5 kilo metre boyunca kıyasıya yarıştı

Oldukça çekişmeli geçen koşuda birincilik için kıyasıya bir yarışa tutuşan erkeler, son noktaya kadar duraklamadan koştu. Gazi Üniversitesinden Erkan Kuş birinci olduğu Altın Boynuz koşunda ikinciliği Niğde Üniversitesinden Hasan Pak kazandı.

Yarışı 5 metre farkla Hasan Pak'ın önünde bitiren Erkan Kuş, birinciliği Gazi üniversitesine armağan ederken koşuyu düzenleyen Kadir Has Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Erkeklerin koşusu sırasında idman yapan kızların ise oldukça hırslı olduklar gözlendi. Koşuya katılan üniversiteli ve liseli kız öğrencilerin hedefinde ise yarışı en azından ilk üçün içinde bitirmek vardı

Bu arada koşu sırasında 08.40'tan itibaren koşu sona erinceye kadar Unkapanı-8 Mayıs Kavşağı arası, Balat Sahil Yolu gidiş ve geliş güzergahı ile bu güzergaha çıkan cadde ve sokakların, Haliç Köprüsü'nden Ayvansaray'a inişlerin (Kuzey-Güney) trafiğe kapatıldı. Alternatif olarak Unkapanı'ndan gelen akışın Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Sirkeci istikametine, Ragıp Gümüşpala'dan gelen akışın da Atatürk Bulvarı'na yönlendirildi .

Kaynak: İHA