Adanaspor 'Süper Lig'e Göz Kırptı

Bank Asya 1. Lig'de bitime bir hafta kala 'Play-off'a katılmayı garantileyen Adanaspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Teknik Direktör Levent Eriş, şampiyonluğu Adana'ya getirip, 'Süper Lig'e yükselmek istediklerini söyledi.

Adanaspor, sahasında konuk ettiği Kartalspor'u 2-1 mağlup edip, Boluspor'un da Çaykur Rizespor'a 4-1'lik skorla yenilmesinin ardından ligin bitimine bir hafta kalan 'Play-off'a katılmayı garantileyen Toros Kaplanı'nda maç sonrasında büyük sevinç yaşandı. 'Basın Odası'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Levent Eriş, sürece tek bir maç üzerine değerlendirilmesinin doğru olmayacağını uyarısında bulundu. Eriş, "Çok zor ve yorucu bir yolculuk oldu bizim için. Çok gerilerden geldik, çokbüyük engelleri aştık. Dün olduğu gibi bugün de inancımızı asla kaybetmedik. Çok kırılma anları yaşadık. Eleştirildik ama buna rağmen sadece sustuk ve işimize baktık. Bundan başka yapacak bir şeyimiz yoktu. Eleştirileri dikkate alıp, sahada en iyi şekilde mücadele etmek zorundaydık" dedi.

"YILLARIN ÖZLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİP SÜPER LİG'E ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Futbolcularla adeta 'kader birliği' yaptıklarını anlatan Eriş, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Oyuncularım beni yalnız yolda bırakmadı. Onların her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Sonuçta vermiş olduğumuz sözleri tuttuk ve şu anda sizin karşınızda bu onurla duruyorum. İlk etabı 'Play-off'a kalarak gerçekleştirdi, ikinci etapta yani 'Play-off'ta oynayacağımız iki maçı da alnımızın akıyla geçip, şampiyonluğu Adana'ya getirmek istiyoruz." Play-off'un hiçbir takım için kolay olmayacağı uyarısında bulunanEriş, zorlu bir yarışın kendilerini beklediğini dile getirdi. Yılların özlemini gerçekleştirip, Adanaspor'u 'Süper Lig'e taşımak istediklerini, bu yolda da en büyük güçlerinin taraftarları olacağını dile getiren Eriş, "Heyecanımızı en üst seviyede tutuyoruz, rakiplerimize de saygı duyuyoruz. Rakiplerimizi ayırırsak, her birine saygısızlık yapmış oluruz. Hepsinin emeğine saygı duyuyoruz. Çünkü onların buralara nasıl geldiğini görüyoruz. Zor bir yarış olacak ve biz bu yarış içinde Süper Lig'e çıkacağımızainanıyoruz" ifadesini kullandı.

"3-4 PUANIMIZ DAHA OLSAYDI ÇOK DAHA FARKLI ŞEYLER SÖYLERDİK"
Kaptan İzzet Yıldırım ise, mutlak kazamaları gereken bir karşılaşmadan galip gelip, 'final' niteliğindeki bir mücadeleden alınan 3 puanla birlikte ligin son maçını 'formalite'ye dönüştürdüklerini anlattı. "Belki 3-4 puanımız daha olsaydı çok daha farklı şeyler söyleyebilirdik" diyen Yıldırım, "Ancak her şey istediğiniz gibi olmayabiliyor. Play-off'a katılmaya hak kazandık, umarım bu başarımızı sürdürüp 'Süper Lig'e yükseliriz. Bunun için çaba harcayacağız" ifadesini kullandı. Talha Mayhoş da, Play-off'tada istedikleri sonuçları alıp, yılların özlemini dindirerek Adanaspor'u 'Süper Lig'e çıkartmak istediklerini dile getirdi.

"HEDEFSİZ KALMAK MOTİVASYONUMUZU DA OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Adanaspor'u hem maçı kazandıkları, hem de 'Play-off'a kaldıkları için kutlayan Kartalspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, rakiplerine bundan sonraki süreçte başarı dileğinde bulundu. Ligin bitimine 4 hafta kala 'hedefsiz' kaldıklarını, bunun da takımın motivasyonunu olumsuz etkilediğine dikkat çeken Durmuş, "Buna rağmen hem yukarıda, hem aşağıda hedefleri olan takımlarla mücadele ediyoruz. Biz, sezon başından bu yana 'Fair-play' içerisinde bir oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Kendi oyunanlayışı ve felsefemizi ortaya koyuyoruz. Sezon başından sonuna kadar da bu böyle oldu" diye konuştu.

Adanaspor karşısında iyi mücadele ettiklerini ve bir anlamda maça ortak olduklarını kaydeden Durmuş, konsantre olmakta güçlük çektiklerini, üstüne bir de penaltı ile birlikte iyice oyundan koptuklarını söyledi.

Adanaspor gibi hücum gücü yüksek bir takıma karşı rakiplerine çok az pozisyon verdiklerini, bunun da kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Durmuş, ancak buna rağmen gol yollarında etkili olmadıklarını ve maçı kaybettiklerini ifade etti.

Kartalsporlu futbolcular Savaş Tağa ve Burak Gökselde, kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti .

Kaynak: İHA