Adanaspor 2-1 Kartalspor

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor, sahasında konuk ettiği Kartalspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.

Turuncu - beyazlılar bu sonuçla Boluspor'un da puan kaybetmesiyle 'Play-off'a katılma hakkını da elde etmiş oldu. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Adanasporlu oyuncular mutlulukları kendilerin desteklemeye gelen taraftarla paylaştı. Tribünleri tek tek dolaşarak taraftarla birlikte tezahürat yapan oyuncular, uzun süre sahadan ayrılmayarak play-offu kutladılar.Karşılaşmayı değerlendiren Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, zor ve yorucu bir yolculuktan geldiklerini belirterek, ilk hedeflerine ulaşmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gerilerden çok büyük puan farklarıyla gelerek play-off’a kaldıklarını aktaran tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:“Çok kriz anları yaşadık. O günde inancımızı kaybetmemiştik bugünde aynı inançla Süper Lig'e çıkacağımızı düşünüyoruz. Adanaspor ilk 6’ya kalmaz diyenler de oldu, biz işimizi yaptık. Çok şükür ki, futbolcu kardeşlerimiz bizi mahcup etmedi. 13. sıradan gelerek play - off'a kalmak kolay değil. İlk etabı başarıyla tamamladık. İki maçımız kaldı inşallah o maçı alnımızın akıyla tamamlayıp Süper Lig'e çıkacağız. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz."Adanaspor’un başarılı oyuncusu Talha Mayhoş, takım olarak maçı kazanacaklarına inandıklarını ifade ederek bunu başarmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Boluspor’un da maçını kaybetmesiyle play-off’a kalmayı garantilediklerini aktaran Talha, şunları söyledi:“Bundan sonraki planlarımızı Süper Lig'e çıkmak için yapacağız. Seyircilerimizin stadı doldurması bizi daha çok motive etti. Daha önce oynadığımız bir play - off’tan dönmüştük. İnşallah bu kez Süper Lig'e çıkarak orada kalıcı olmak istiyoruz."Adanaspor Kaptanı İzzet Yıldırım ise mutlak kazanmaları gereken final niteliğindeki karşılaşmayı kazanmayı başardıklarını belirterek şunları söyledi:“Rakibimizin puan kaybedeceğini hesaplıyorduk. Kazanmamız halinde son maçı formaliteye çevirecektik. Öyle oldu, mutluyuz huzurluyuz. 10 aydır bunun için uğraşıyoruz. İlk 2’ye kalarak Süper Lig'e çıkmak istiyorduk ama inşallah play-off’lardan çıkarız."Kartalspor Teknik Direktörü Besim Durmuş ise konuşmasına Adanaspor’u kutlayarak başladı.

4-5 hafta önce hedefsiz kaldıklarını hatırlatan Durmuş, bunun sıkıntısını yaşadıklarını ifade etti.

Bütün yıla bakıldığında play - off’u hak eden bir oyun oynadıklarını dile getiren Besim Durmuş, şöyle konuştu:“İyi oynuyorduk ama bunu başaramadık. Hedefsiz kalmak gerçekten zor. Mücadelelerinden dolayı takımımı kutluyorum. Konsantrasyon sıkıntısı yaşıyoruz, bunun yanında hem aşağıda hem de yukarıda hedefleri olan takımlara karşı oynuyoruz. Buraya gelirken de maça ortak olmak istedik, beraberliği de yakaladık ama basit bir hata ile penaltıdan ikinci golü yediğimizde maçı kaybettik. Hücumda üretken olamadık."Kartalsporlu Savaş Tağa ise iki takım içinde zor bir maç olduğunu ifade ederek, “Hava sıcaktı bu da oyunumuzu olumsuz etkiledi. Adana ilk golü bulmasına rağmen beraberliği yakaladık ama tartışılır bir kararla penaltıdan golü yedik. Kalan dakikalarda gol bulamayınca kaybettik." dedi.